Hyundai intră în segmentul excavatoarelor pe roți de 10 tone

MEq
By MEq iunie 23, 2023 14:47

Hyundai intră în segmentul excavatoarelor pe roți de 10 tone

HD Hyundai Construction Equipment Europe își extinde gama de excavatoare pe roți, odată cu lansarea modelului HW100A. Acest utilaj compact și extrem de versatil oferă cel mai bun mediu pentru operator din clasă, o transmisie puternică, mai multe moduri de direcție și o gamă extinsă de configurații de șasiu pentru a se potrivi tuturor șantierelor.

Hyundai intră în segmentul excavatoarelor cu roți de 10 toneMobilitate și versatilitate
Noul HW100A introduce Hyundai în cel mai mare sector al utilajelor compacte pe roți: piața de 8-11 tone. Excavatoarele compacte cu roți sunt jucători importanți pe piețe precum Franța, Germania și Elveția și există un interes tot mai mare din partea altor piețe din Europa. Este un sector competitiv, cu o multitudine de producători dornici să atragă o bază mixtă de clienți, antreprenori, companii de utilități și firme de închiriere.

Clienții caută un utilaj puternic, cu dimensiuni compacte și manevrabilitate excelentă. Iar confortul operatorului este un criteriu cheie, împreună cu ușurința întreținerii și costurile de operare reduse. Hyundai HW100A îndeplinește sau chiar depășește acele așteptări ale clienților din toate punctele de vedere.

Cu o contragreutate îngustă și o rază de pivotare a cozii de doar 1.600 mm, HW100A poate lucra cu ușurință pe o singură bandă de drum. Mașina este echipată cu trei moduri de direcție, crescând manevrabilitatea în condiții de șantier restrâns. Direcția pe două roți folosește puntea față doar pentru a vira și este proiectată pentru o stabilitate maximă atunci când se deplasează cu viteză.

Hyundai intră în segmentul excavatoarelor cu roți de 10 toneDirecția pe patru roți introduce în ecuație și roțile spate, virând în direcția opusă roților față și reducând astfel raza de pivotare de la 5,738 mm la doar 3,697 mm. A treia opțiune este direcția crab, care vireaza roțile față și spate în aceeași direcție. Aceasta poate fi folosită pentru a manevra utilajul în diagonală, într-un spațiu îngust, sau pentru a se îndepărta în siguranță de un perete sau de o zonă de excavare.

Putere si precizie
Puterea este furnizată de un motor diesel Hyundai D34 cu post-tratare a gazelor de evacuare, incluzând un catalizator de oxidare diesel (DOC), filtru de particule diesel (DPF) și sistem de reducere catalitică selectivă (SCR). Acest motor compatibil Stage V nu necesită sistem EGR, contribuind la reducerea consumului de combustibil și a costurilor de întreținere.

Hyundai intră în segmentul excavatoarelor cu roți de 10 toneMotorul dezvoltă 75 kW (100 hp), cu un cuplu de 460 Nm disponibil de la 1.400 rpm. Folosește un turbocompresor cu presiune variabilă, ce furnizează un flux optim de aer către motor în toate condițiile de sarcină. La fel ca la excavatoarele grele Hyundai, operatorii pot opta pentru unul din cele trei moduri de putere – Power, Standard și Economy.

Robust și durabil
Șasiul rigid cu punți heavy-duty cu întreținere redusă este construit pentru a rezista. Transmisia este conectată direct la puntea spate, pentru o gardă la sol optimă, iar puntea față are oscilație cu funcție de blocare a diferențialului, pentru teren accidentat. HW100A are un sistem avansat de frâne cu disc și poate folosi până la 100% din performanța pompei prin intermediul motorului, pentru a deplasa sau frâna utilajul prin debit hidraulic.

Transmisia mecanică are două trepte și un motor hidrostatic de deplasare cu două trepte. Acest lucru permite operatorului să seteze viteza maximă de deplasare pentru fiecare aplicație, cu un maxim de 40 km/h în treapta a doua.

HW100A vine cu un braț principal din două segmente și un balansier cu rază lungă. Raza maximă de săpare este de 7.820 mm, iar adâncimea maximă de săpare este de 4.245 mm. Capacitatea de ridicare la o rază de 5 m variază de la 1,55 tone pe lateral până la 2,33 tone în partea din față a excavatorului cu lama coborâtă.

Hyundai intră în segmentul excavatoarelor cu roți de 10 toneClienții pot opta pentru echiparea cu lamă frontală și stabilizatori independenți pe spate, graifer și lamă spate sau stabilizatoare față și spate. Toate opțiunile sunt interschimbabile cu același sistem de montare cu șuruburi. În fiecare caz, stabilizatoarele se încadrează în limitele lățimii utilajului.

În ciuda spatelui său compact, HW100A oferă acces ușor de la nivelul solului la toate punctele de service și întreținere. Există uși largi de acces în spate și pe lateralele mașinii, iar datele de întreținere sunt disponibile și pe monitorul din cabină.

Confortul operatorului
Pe HW100A, operatorul beneficiază de o cabină de înaltă calitate, cu o coloană de direcție complet reglabilă și scaun încălzit, cu suspensie pneumatică standard. Utilajul se poate controla din joystick, având numeroase alte butoane funcționale pe capetele manetelor servo. Display-ul tactil de 8 inch, familiar operatorilor utilajelor mai mari din seria A de la Hyundai, oferă toate datele de operare și controlul funcțiilor.

Operatorul beneficiază și de un radio DAB cu conectivitate Bluetooth la telefonul mobil. Sistemul de monitorizare telematică Hi-Mate de la Hyundai este disponibil, facilitând gestionarea flotei și controlul asupra lucrărilor de service și întreținere în întreaga flotă.

MEq
By MEq iunie 23, 2023 14:47