Hiab a lansat noua macara de încărcare de 135 tm — EFFER iQ.1400 HP

MEq
By MEq martie 30, 2023 14:07

Hiab a lansat noua macara de încărcare de 135 tm — EFFER iQ.1400 HP

Story Highlights

  • Hiab
  • Cargotec
  • Effer
  • Variable Stability Logic PLUS (VSL+)
  • macara de incarcare
  • EFFER iQ.1400 HP
  • super heavy loader crane

Related Articles

Hiab, membră a Cargotec, lansează noua EFFER iQ.1400 HP, o macara de încărcare super grea echipată cu avansatul sistem de control SPACEevo pentru o productivitate îmbunătățită și operațiuni mai sigure. Dimensiunea și performanța verticală a noii macarale de încărcare o fac ideală pentru operațiuni în zone metropolitane.

EFFER iQ.1400 HP este o macara de 135 de tone metrice ™ care combină brațul decagonal V10-Force cu cel mai recent sistem de control, SPACEevo. Are o deschidere verticală maximă de 39,5 m și cu un vârf de 26 tm, putând livra materiale cu o capacitate „up and over” de 26 m. Brațul V10-Force, utilizat pentru prima dată pe EFFER 1000, oferă o rezistență sporită pentru performanță verticală și o precizie generală îmbunătățită, datorată în mare parte și sistemului de control avansat.

Capacitatea mare de ridicare o face potrivită pentru multe aplicații, dar unghiul de lucru posibil de 83° este perfect pentru lucrări în zonele metropolitane. Posibilitatea de a lucra mai aproape de clădiri o face mai puțin invazivă pentru împrejurimi, iar profilul brațului reduce oscilațiile laterale în livrarea cu înaltă precizie a sarcinii. Greutatea redusă și dimensiunea compactă a cadrului fac posibilă instalarea acestei macarale pe camioane mai mici decât de obicei pentru această clasă de ridicare, ceea ce scade costurile de achiziție și operare, precum și emisiile de CO2.

„Clienții vor putea experimenta un nivel cu totul nou de ridicare a sarcinilor grele, cu o macara ce excelează în deschiderea verticală de peste 39 m. Tehnologia, combinată cu o telecomandă CombiDrive4 de la Olsbergs oferă operatorilor o precizie fără precedent chiar și la înălțimi mari. Gama de 135 tm oferă performanțe similare macaralelor cu segmente mai mari. Cadrul mai mic îl face potrivit pentru instalarea pe camioane mai mici și oferă o sarcină utilă mare, care nu se vede în mod normal în acest segment”, a spus Marcel Boxem, Vicepreședinte, Vânzări și Management de Produs, Loader Cranes Heavy & Super Heavy, Hiab.

Precizia și siguranța sunt îmbunătățite de sistemul de control SPACEevo, care oferă funcții avansate atât pentru operatorii experimentați, cât și pentru cei începători. Sistemul de stabilitate a sarcinii pentru mișcări verticale (LSS-V) compensează mișcarea excesivă neintenționată în operările verticale, în timp ce funcția Variable Stability Logic PLUS (VSL+) optimizează capacitatea de ridicare prin monitorizarea poziției și presiunii calajelor. Diagrama de sarcină dinamică (DLC-S) reduce timpul de configurare prin simularea capacității de încărcare, înainte de deschiderea calajelor.

Macaraua EFFER iQ.1400 HP împarte piese și comenzi cu celelalte modele iQ. și iX. Acest lucru face mai ușor pentru operatori să folosească macarale de diferite dimensiuni, iar proprietarii de mai multe unități își pot reduce stocul din depozit prin apelarea la piese de schimb comune ce pot fi utilizate pe macaralele iX și iQ.

Prin conectarea macaralei, proprietarii pot accesa HiConnect, pentru acces în timp real la informații despre starea ei, crescând astfel productivitatea și siguranța operatorului. Clienții pot monitoriza starea macaralelor, pot planifica service-ul și pot îmbunătăți operațiunile flotelor întregi până la unitățile individuale. HiConnect este disponibil în două niveluri: HiConnect Insights și HiConnect Premium.

MEq
By MEq martie 30, 2023 14:07