Hyundai adaugă noul HW150A CR în gama sa de excavatoare pe roți

MEq
By MEq septembrie 12, 2022 08:40

Hyundai adaugă noul HW150A CR în gama sa de excavatoare pe roți

Odată cu lansarea lui HW150A CR cu rază compactă, Hyundai Construction Equipment își extinde gama de excavatoare pe roți din seria A. După lansarea modelului mai mare HW170A CR, noul HW150A CR promite să devină liderul gamei de excavatoare pe roți din Seria A, ca răspuns la cererea tot mai mare pentru un utilaj multifuncțional și mai orientat spre service, în segmentul de 15-17 tone.

Hyundai adaugă noul HW150A CR în gama sa de excavatoare pe roțiExcavator compact
HW150A CR se alătură modelelor consacrate HW140A, HW160A și HW170A CR cu rază compactă din gama Hyundai, oferind o specificație și o masă operațională potrivite oricărei aplicații. Modelul mai mare HW210A se află într-o clasă superioară, deși oferă aceeași combinație de manevrabilitate și putere productivă.

Deja populare în rândul companiilor de închiriere și antreprenorilor de top, utilajele Hyundai din seria A duc confortul și controlul operatorului la un nou nivel, oferind un excavator extrem de productiv, cu un cost total de proprietate atractiv pentru clienți. HW150A CR folosește același motor diesel Cummins B4.5 ca și HW140A, HW160A și HW170A CR, cu o putere de 129 kW (173 hp) la 2.200 rpm.

Acest motor de 4,5 litri folosește un turbocompresor cu supapaa de contrapresiune și un sistem de post-tratare dovedit Flex Module. Acest sistem de evacuare cu două compartimente reunește un catalizator de oxidare diesel (DOC), un filtru de particule diesel (DPF) și un sistem de reducere catalitică selectivă (SCR) pentru a îndeplini normele UE de emisii Stage V. Nu este nevoie de recircularea costisitoare a gazelor de evacuare (EGR) și motorul nu are solicită regenerare manuală a DPF. Un ventilator de răcire reversibil este disponibil pentru mediile de lucru cu praf.

Motorul lucrează împreună cu un sistem hidraulic Bosch Rexoth cu senzor de sarcină și cu o transmisie hidrostatică, cu tracțiune integrală. Sistemul load-sensing permite controlul independent al debitului, ceea ce face ca operatorul să acționeze simultan brațul, balansierul, cupa și funcțiile de pivotare. Acest lucru îmbunătățește manevrabilitatea și crește productivitatea, reducând consumul de combustibil și emisiile.

Hyundai adaugă noul HW150A CR în gama sa de excavatoare pe roțiConstrucție stabilă
Ca și în cazul celorlalte modele din seria A, suprastructura a fost repoziționată pe șasiul inferior, rezultând o rază redusă a cozii, sporind timp stabilitatea în timpul deplasării și îmbunătățind capacitățile de ridicare și săpare. Noul design al lagărului de pivotare oferă stabilitate și durabilitate îmbunătățite, în timp ce apărătoarele de noroi acoperă întreaga roată și virează odată cu ea.

Raza de pivotare extrem de scurtă permite utilajului să lucreze cu încredere în locuri înguste, fără risc de impact. HW150A CR dispune de o frână de săpat automată, care blochează oscilația punții față și frâna de serviciu, permițând operatorului să înceapă lucrul de îndată ce mașina s-a oprit pe loc.

Clienții pot configura layout-ul șasiului inferior al utilajului în functie de cerințelor lor operaționale specifice. Accesoriile inferioare, inclusiv lama de buldozer și stabilizatoarele față și spate, sunt complet interschimbabile. Lama de buldozer cu cadru spate paralel are o rază de acțiune crescută, oferind stabilitate suplimentară în timpul săpatului sau ridicării. Opțional, utilajul poate fi prevăzut cu un cârlig de remorcare.

Hyundai adaugă noul HW150A CR în gama sa de excavatoare pe roțiHW150A CR are un design revizuit al brațului, la care cilindrul hidraulic inversat al balansierului beneficiază de protecție sporită pentru piston. Utilajul poate fi livrat cu o versiune de braț mono sau din două piese. Cilindrii brațului și balansierului au supape de siguranță în echiparea standard.

Cabina
Toate excavatoarele din seria A beneficiază de cel mai recent design de cabină Hyundai, cu trepte îmbunătățite pentru un acces ușor. Cabina are geamuri mai mari pe ușă și pe trapa de plafon, pentru o vizibilitate îmbunătățită, iar parbrizul superior și inferior este dotat cu ștergătoare mai mari, paralele, pentru o acoperire îmbunătățită.

La interior se află un ecran tactil Hyundai de 8 inch, pentru acces la toate funcțiile mașinii și setările comenzilor. Există, de asemenea, un Jog Dial Modul (cursor rotativ) și comutatoare de funcție, pentru a naviga prin meniurile display-ului tactil.

În ciuda dimensiunilor compacte ale razei de pivotare, dimensiunea capacului motorului a fost redusă, pentru a crește și mai mult vizibilitatea în spatele mașinii. Excavatoarele cu roți din seria A dispun de sistemul de monitorizare avansată de la Hyundai AAVM (Advanced Around View Monitoring), ce folosește camere video pentru a afișa operatorului pe monitorul din cabină o vedere la 360° a mașinii. Sistemul include detectarea inteligentă a obiectelor în mișcare IMOD (Intelligent Moving Object Detection), care alertează operatorul cu privire la prezența altor lucrători sau obiecte pe o rază de 5 m în jurul utilajului.

Coloana de direcție a fost îmbunătățită, cu reglare pe trei direcții. Comenzile cu joystick sunt standard, iar direcția din joystick cu control direcțional poate fi specificată ca opțiune. Toate funcțiile de lucru sunt în vârful degetelor operatorului, cu comutatoare de blocare și control direcțional integrat în capul manetei. Controlul vitezei de croazieră și o funcție opțională de control al deplasării sunt disponibile cu un efort mai mic din partea operatorului.

Debitele și presiunile hidraulice auxiliare pot fi stocate într-o memorie accesată prin intermediul display-ului de bord al utilajului. Acest lucru permite operatorului să comute rapid între diferite unelte de lucru, reducând timpii neproductivi. Comenzile pentru unelte de lucru precum ciocane hidraulice sau cupe de concasare au acum un dispozitiv de blocare a funcționării continue.

„Noul HW150A CR s-a născut ca urmare a cerințelor de pe șantierele urbane. Raza scurtă spate îi asigură manevrabilitate maximă, precum și confort și siguranță pentru operator”, a declarat Peter Sebold, Product Manager la Hyundai Construction Equipment Europe.

MEq
By MEq septembrie 12, 2022 08:40