Hitachi privește spre viitor odată cu excavatorul hidraulic ZX210X-6 ICT cu funcție „machine control”

MEq
By MEq octombrie 3, 2018 23:22

Hitachi privește spre viitor odată cu excavatorul hidraulic ZX210X-6 ICT cu funcție „machine control”

Primul excavator hidraulic Hitachi ICT cu tehnologia de control al mașinii în Europa, modelul ZX210X-6, va avea un impact major asupra proiectelor de construcții și de inginerie civilă, sporind considerabil eficiența (cu o valoare estimată de 30-50%) și siguranța și ușurând munca operatorilor.

Încorporând ultimele progrese tehnologice de la Hitachi Construction Machinery, excavatorul ZX210X-6 este unul dintre cele mai precise modele de pe piață. Operarea semi-automată a brațului utilajului asigură niveluri înalte de precizie. Ca urmare, cantitatea de lucrări repetitive pe șantier este redusă, iar proiectele de construcții au nevoie de mai puțin timp pentru a fi finalizate – ceea ce duce la costuri de funcționare și emisii reduse. Performanțele extrem de precise ale lui ZX210X-6 contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea siguranței pe șantier. Conceput pentru o operare lejeră, cu funcții ușor de folosit, utilajul vine în sprijinul aptitudinilor operatorilor.

Una dintre caracteristicile care îi permit excavatorului ZX210X-6 să lucreze mai rapid decât modelele convenționale este unghiul de retenție al cupei. De exemplu, finisarea pantei poate fi efectuată cu mai puține mișcări, deoarece unghiul cupei este menținut pe toată lungimea. Acest lucru permite operatorului să se concentreze asupra manevrării brațului și balansierului. O altă caracteristică este funcția de protecție la tăiere în exces, care le permite operatorilor să lucreze rapid și ușor, fără teama depășirii cotei stabilite. Marginea cupei este controlată de excavator, astfel încât să urmeze suprafața țintă.

Senzorii sensibili montați pe șasiul superior, pe brațul, balansierul și cupa lui ZX210X-6 sunt printre cei mai rapizi disponibili. Aceștia permit măsurarea exactă a înclinării excavatorului și unghiul frontal al mașinii. Ei lucrează în armonie perfectă cu unitatea unică de control hidraulic. Iar în combinație cu renumitul sistem hidraulic al excavatoarelor Hitachi, îi oferă lui ZX210X-6 un avantaj competitiv pe piață.

Poziția exactă a lui ZX210X-6 poate fi determinată cu ajutorul sistemului 3D. Datele de proiectare 3D pentru construcții civile pot fi descărcate de utilaj prin intermediul internetului sau al unui dispozitiv USB, iar poziția și altitudinea sunt apoi determinate prin poziționarea prin satelit și cu ajutorul senzorilor. Alternativ, sistemul 2D utilizează coordonatele, calculate din schițele de proiectare, și datele introduse manual de către operator în monitor. Acesta utilizează mașina ca punct de referință, preluând informații de la senzori. Pentru măsurarea pe șantier sunt necesare unele setări, atunci când se utilizează sistemul 2D, în timp ce acest lucru este redus semnificativ când se folsește sistemul 3D.

Monitorul de 10 inch ușor lizibil din cabina lui ZX210X-6 afișează mesajele într-un format user-friendly. Dezvoltat în colaborare cu Trimble, unul dintre liderii mondiali în dispozitive de orientare automată, acesta este instalat din fabrică de către Hitachi Construction Machinery și funcționează asemenea unui smartphone. Operatorul poate roti imaginea mașinii la 360°, dar și mări și micșora (zoom in/out) imaginea, pentru a monitoriza progresul în detaliu. De asemenea, imaginea poate fi personalizată în funcție de preferințele operatorului și dispune de o opțiune split-screen, pentru a afișa simultan două sau trei vizualizări.

Lansarea excavatorului ZX210X-6 pe piața europeană reprezintă o bornă importantă pentru Hitachi Construction Machinery, în contextul mai larg al dezvoltării soluțiilor de construcții ICT și pe fondul importanței din ce în ce mai mari a tehnologiei BIM (building information modelling) în industria construcțiilor.
„Excavatorul ZX210X-6 joacă un rol esențial în soluțiile de construcții ICT de la Hitachi, care conectează oamenii, informațiile, procesele și tehnologia pentru a crea medii de lucru sigure și productive. Fiind mai precis decât cele ale concurenței, este cel mai avansat tehnologic excavator Hitachi până în prezent”, a afirmat Wilbert Blom, Hitachi Construction Machinery (Europe) NV Product Manager.

MEq
By MEq octombrie 3, 2018 23:22