Expoziția Bauer In-House 2018 – o interesantă călătorie în timp: ieri, azi și în viitor

MEq
By MEq iulie 17, 2018 14:16

Expoziția Bauer In-House 2018 – o interesantă călătorie în timp: ieri, azi și în viitor

În 1976, utilajul de foraj rotativ Bauer BG 7 ajungea pe scena sectorului de construcții, eclipsând numeorase echipamente concurente de pe piață. A fost începutul unei povești de succes – atât pentru BG 7, cât și pentru BAUER. De atunci, lucrurile s-au schimbat în primul rând din punct de vedere tehnic: o multitudine de sisteme de asistență vin astăzi în sprijinul operatorilor și sporesc confortul de operare. Dar cum arată viitorul digitalizării? Și cum s-a schimbat producția de utilaje Bauer în ultimii ani? Cu ocazia expoziției sale tradiționale de la finele lunii aprilie, Bauer Maschinen Group a găzduit peste 1.800 de vizitatori din întreaga lume într-o călătorie extraordinară în timp: ieri, azi și în viitor.

Expoziția Bauer In-House 2018 – o interesantă călătorie în timp: ieri, azi și în viitor„Și anul acesta am făcut tot ce am putut astfel încât clienții, oaspeții și partenerii noștri să se simtă aici ca acasă”, a spus Dieter Stetter, Managing Director al Bauer Maschinen GmbH. De asemenea, prof. Thomas Bauer a salutat oaspeții și a analizat circumstanțele politice și mediul de piață în care se află în prezent compania. În ciuda multor dificultăți punctuale, economia globală a demonstrat o creștere constantă. „Această dezvoltare aduce oportunități excelente pentru industria construcțiilor”, a afirmat președintele consiliului de administrație al Bauer AG.

Noile utilaje care au fost prezentate în premieră au inclus și recent dezvoltatul BG 15 H din seria ValueLine. Acesta îndeplinește în mod specific cerințele unui utilaj extrem de funcțional și eficient în segmentul de mașini de foraj de dimensiuni reduse, remarcându-se datorită dimensiunilor sale extrem de compacte de transport. Utilajul purtător BT 50 complet reproiectat aduce acum o serie largă de beneficii, chiar și pentru utilajele mici. Platforma de service integrată permite accesul facil la toate punctele de întreținere și service ale structurii superioare și, totodată, îndeplinește cele mai înalte standarde de securitate. Împreună cu o lățime de transport de doar 2,5 m, acest sistem este unic în lume. Emisiile reduse de zgomot asigură un mediu de lucru plăcut. Sistemul hidraulic, optimizat în funcție de performanțele motorului, are un impact pozitiv asupra consumului de combustibil și îi conferă lui BG 15 H un nivel ridicat de eficiență în operațiile zilnice de foraj.

Expoziția Bauer In-House 2018 – o interesantă călătorie în timp: ieri, azi și în viitorOdată cu lansarea modelului MC 86, Bauer a prezentat anul trecut un adevărat utilaj de top. Anul acesta s-a evidențiat prezentarea inovatoarei și extrem de funcționalei MC 76, ce întregește seria medie de macarale duty-cycle (purtătoare) Bauer. „Prin alinierea consecventă la beneficiile, funcționalitatea și eficiența clientului, oferim un raport excelent preț-performanță odată cu noile macarale purtătoare de 90 de tone”, explică Steffen Fuchsa din partea diviziei de macarale duty-cycle.

Macaralele Bauer MC au fost optimizate special pentru a fi utilizate cu unități de graifere, dar totodată sunt universale în aplicații dinamice de compactare a solului, ca macarale de ridicare sau purtătoare pentru alte echipamente. La fel ca MC 86, modelul MC 76 se remarcă prin cele mai rapide vinciuri din portofoliul de macarale duty-cycle Bauer și noul cap de mast universal pentru operații de săpare și ridicare. Trenul de rulare complet proiectat, cu componente fiabile, extrem de robuste și compacte, a fost special conceput pentru MC 76.

Deși tehnologia inovatoare „free-fall” a fost utilizată până acum în principal pentru macaralele duty-cycle, Bauer Maschinen GmbH a prezentat-o în premieră și în domeniul pereților diafragmă. În combinație cu echipamentul compact GB 50, această dezvoltare marchează o piatră de hotar în rândul sistemelor hidraulice cu unități de graifere. „Prin dublarea vitezei de impact, multiplicăm impulsul”, explică Leonhard Weixler, șeful diviziei tehnologice pentru pereți diafragmă. Acest lucru are un avantaj decisiv în ceea ce privește posibilitatea utilizării graiferelor chiar și în condiții dificile de sol.

În clasa BG 23 H PremiumLine, Bauer a prezentat, de asemenea, un utilaj purtător extrem de eficient și inovator, cu motor diesel îmbunătățit și cu cea mai recentă și des premiată tehnologie EEP (Energy Efficiency Power). În expoziție, acest model, cu un cuplu maxim de 235 kNm, a fost echipat cu un cap de rotire dublu, pentru foraj „la perete”, cu tuburi și foreză cu melc continuu, cu diametre de 610/570 mm, pentru o adâncime de foraj de 15,3 m.

Odată cu BG 33 H, Bauer a prezentat o mașină PremiumLine extrem de flexibilă, care se remarcă față de modelul precedent prin cuplul semnificativ mărit și raportul îmbunătățit între greutate și performanță. BG 33 H a fost echipat în sistemul de foraj cu bară Kelly, cu tuburi de 1.500 mm și o foreză de 1.350 mm, precum și cu un oscilator BV 1500 HD. Un design optimizat al mastului pe utilajul de foraj rotativ Bauer BG 45 (cel mai mare dintre cele expuse) îi permite acum o adâncime de foraj de 36 m utilizând metoda de săpare cu burgiu cu melc continuu (CFA). Gigantul utilajelor de foraj rotativ se înălța până la 43,7 m spre cer.

Ca întotdeauna, filialele Grupului Bauer au fost reprezentate de numeroase noutăți. KR 801-3GK și KR 909-3G de la Klemm Bohrtechnik GmbH (specializată în utilaje de foraj pentru micropiloți, foraje de ancorare și pentru injecții de beton la presiune înaltă, în tehnologia „jet grouting”) au un nou sistem de comandă și un nou motor. MAT a prezentat noile instalații pentru injecția fluidelor de foraj din gama PP, care, datorită debitelor de până la 750 l pe minut, sunt potrivite pentru amestec și denisipare în timpul forajelor de ancorare. Alte echipamente MAT prezentate au fost: SKC-30-K, BD-90/75, SCA-40-K și impresionantul BE-2550, format din șase sisteme individuale. Expoziția Bauer In-House 2018 – o interesantă călătorie în timp: ieri, azi și în viitor

Au fost reprezentate cu exponate și mărcile RTG Rammtechnik, Hausherr, Prakla și ABS. La interiorul vechiului atelier de sudură (Old Welding Shop) au fost amplasate divizia Parts & Service, divizia de R&D pentru sistemele electronice și de control ale Bauer Maschinen, precum și Bauer Training Center GmbH. În zonele de testare din apropierea fabricii din Aresing au avut loc demonstrații cu echipamente la care au participat peste 1.000 de vizitatori.

MEq
By MEq iulie 17, 2018 14:16