Măturătoarea stradală Faun VIAJET 7, pentru o performanță ridicată de curățare

MEq
By MEq noiembrie 4, 2021 22:45

Măturătoarea stradală Faun VIAJET 7, pentru o performanță ridicată de curățare

VIAJET 7 poate fi folosită atât pentru măturarea drumurilor municipale, cât și a șantierelor de construcții de drumuri. Vine echipată standard cu sistemul patentat FAUN de circulare a aerului, ce garantează cele mai reduse valori de emisii în aerul expulzat. Are o capacitate de 7 mc și poate fi montată pe un autoșasiu de 18-19 t.

Folosind un sistem de acționare hidrostatic HS 2000, VIAJET 7 R/L HS este o automăturătoare universală de înaltă performanță, echipată cu o gamă largă de opțiuni. Unitățile de măturat sunt montate pe ambele părți ale mașinii, permițându-i să fie utilizată pe străzi secundare și principale și să poată mătura în direcția corectă atât drumurile cu sens unic, cât și sensurile giratorii. Sistemul HS 2000 este acționat de o priză de putere a motorului din spate, ceea ce îl face potrivit pentru utilizarea pe toate autoșasiurile cu transmisii de serie. În modul de măturare, motorul autoșasiului este menținut în intervalul optim de operare la toate turațiile de măturare. Șoferul controlează viteza prin pedala normală de accelerație și poate schimba rapid direcția de mers fără a schimba viteza. Controlul vitezei de croazieră este disponibil ca opțiune în modul de măturare.

Furtunul manual de aspirație din spate poate fi folosit pentru a aspira cu ușurință deșeurile și frunzele și pentru a curăța rigole. Sistemul de aspirație spate este deosebit de util pe șantierele de construcții atunci când este utilizat împreună cu jeturile de spălare ale pompei de înaltă presiune.

Sistemul de circulare a aerului FAUN transportă continuu aerul extras din containerul de deșeuri către duza de suflare din spatele duzei de aspirație. Atunci când este încărcat cu deșeuri noi, aerul deja umezit și încălzit este din nou aspirat în duza de aspirație și, prin urmare, circulat. Cantitatea de aer recirculat poate fi reglată variabil între 30 si 70 %, în funcție de aplicație.

Doar proporția relativ mică de aer care nu este recirculat curge fără probleme sub mașină. Emisiile fine de praf de la automăturătoarea stradală FAUN cu sistem de circulație a aerului sunt cu aproximativ 50 % mai mici decât la mașinile de măturat cu aspirație pură. În plus, VIAJET 7 nu aruncă praf în jur, deoarece aerul de evacuare curat este expulzat în spatele unităților de măturat, pe porțiunea de drum deja curățată.

Adăugarea de apă în aerul suflat permite, de asemenea, curățarea drumului în zona de lucru a duzei de aspirație. În timpul iernii, poate fi folosit la temperaturi de până la -5 °C prin adăugarea de apă la duza de aspirație, deoarece aerul introdus în circuit este încălzit cu aproximativ 15 °C și, prin urmare, previne înghețul apei din duza de aspirație și din recipient.

Grinzile suplimentare de spălare la presiune înaltă de pe arbore, mătură și peria centrală extind aria de acoperire a mașinii dincolo de operațiunile convenționale de măturat. Mașina este, de asemenea, echipată cu o mătură interschimbabilă pentru buruieni, în partea frontală a vehiculului. Operatorul poate regla unghiul măturii și poate schimba direcția de rotație, permițându-i să fie utilizată pentru îndepărtarea obișnuită a buruienilor, dar și pentru măturarea înaintea roții față, prevenind astfel ca mașina să treacă peste materialul tăiat, atunci când automăturătoarea este folosită în spatele vehiculelor utilitare de cosit.

Peria pentru buruieni poate fi îndepărtată cu ușurință, permițându-i automăturătorii să efectueze lucrări de întreținere municipală. O gamă extinsă de surse de iluminat (inclusiv lumini de lucru și lumini ambientale laterale), precum senzori de siguranță și camere video fac mașina ușor de controlat și excepțional de sigură. Viteza de lucru în modul de măturare poate fi reglată continuu până la aproximativ 27 km/h.

Sistemul Opticruise elimină nevoia schimbării manuale a treptelor de viteză în timpul deplasărilor de transport. Se poate spune că VIAJET 7 este si un post ergonomic de lucru. Cabina șoferului este spațioasă, are aer condiționat, e izolată fonic si are cutie frigorifică integrată. Toate funcțiile de conducere și de măturare sunt clar dispuse si structurate pe terminalul de control – făcând măturarea o sarcină ușoară.

MEq
By MEq noiembrie 4, 2021 22:45