Hiab lansează o nouă macara de încărcare de 90 tm – Hiab IQ.958 HiPro

MEq
By MEq septembrie 8, 2022 14:31

Hiab lansează o nouă macara de încărcare de 90 tm – Hiab IQ.958 HiPro

Hiab, membră a Cargotec, lansează noua macara grea de încărcare HIAB iQ.958 HiPro echipată cu noul și avansatul sistem de operare SPACEevo, pentru o productivitate îmbunătățită și o operare mai sigură. Datorită designului său, oferă un raport excelent ridicare-greutate. Macaraua va fi expusă de Hiab la IAA 2022, din Hanovra, în perioada 20 – 25 septembrie.

HIAB iQ.958 HiPro este al doilea model din gama iQ ce folosește platforma tehnologică avansată introdusă pe macaraua HIAB iQ.1188 HiPro.

HIAB iQ.958 HiPro se bazează structural pe designul formei de braț V12-Power. Rezultatul este o macara extrem de ușoară și compactă, cu o secțiune laterală de sub doi metri. Macaraua poate fi instalată pe camioane cu 4 axe și 32 t, lăsând loc pentru o capacitate de încărcare mare. Masa mai mică a vehiculului contribuie la un consum mai mic de combustibil și la reducerea emisiilor de CO2 în operarea clientului.

Macaraua folosește noul sistem de control SPACEevo ce permite operațiuni precise chiar și la viteze mari. Oferă, de asemenea, funcții avansate de siguranță și productivitate, cum ar fi VSL+ (Variable Stability Logic PLUS), care poate maximiza capacitatea de ridicare prin calcularea stabilității în funcție de poziția picioarelor de calare și de masa totală reală a camionului.

Sistemul DLC-S (Dynamic Load Chart) îi permite operatorului să configureze mai rapid macaraua prin simularea capacității de încărcare înainte de deschiderea calajelor, evitând pierderea timpului în găsirea poziției corecte a picioarelor de calare pentru o ridicare maximă. Acest lucru se poate face din confortul cabinei camionului, mai ales la îndemână atunci când se lucrează în condiții meteo vitregi.

Telecomanda standard XS Drive poate fi înlocuită cu noua telecomandă opțională CombiDrive 4. Îmbunătățește operarea macaralei cu noi funcții de siguranță, cum ar fi Confirm View (pentru găsirea celui mai bun câmp vizual), trei afișaje de înaltă definiție în culori strălucitoare, precum și o baterie cu durată lungă de viață, cu setări de personalizare pentru un singur utilizator.

„HIAB iQ.958 HiPro este o macara avansată tehnologic pentru categoria sa, oferind performanțe excelente pentru o mare varietate de ridicări, atât în poziții orizontale, cât și verticale. Macaraua oferă performanțe de ridicare dintre cele mai bune din clasă atunci când se utilizează cea de-a opta extensie în combinație cu vârful cu șase extensii (JIB 155Q). Acest lucru maximizează puterea disponibilă a vârfului (JIB) pentru a oferi o capacitate superioară de încărcare”, spune Marcel Boxem, Director, Global Product Management, Loader Cranes Heavy & Super Heavy, Hiab.

Noile modele vor fi oferite și în versiuni non-CE, echipate cu sistemul de control Space X4 și telecomanda opțională CombiDrive 3.

MEq
By MEq septembrie 8, 2022 14:31