Gradall introduce Seria V de excavatoare cu braț telescopic cu motoare Volvo Penta

MEq
By MEq august 20, 2015 23:30

Gradall introduce Seria V de excavatoare cu braț telescopic cu motoare Volvo Penta

Gradall Industries a anuntat introducerea Seriei V de excavatoare hidraulice cu brat telescopic, precum si upgrade-ul la motoare diesel Tier 4 Final, ca urmare a unei intelegeri pe care producatorul american o are cu Volvo Penta.

Motoarele diesel de cinci si opt litri sunt conforme cu ultimele standarde in ceea ce priveste emisiile de noxe, inclusiv cu „pretentioasele” Stage IV si Tier 4F. Mai mult, consumul de combustibil e redus cu pana la 5%. „Motoarele Volvo Penta sunt ideale pentru noi, deoarece sunt suficient de robuste pentru a propulsa excavatoare ce lucreaza in conditii grele”, a afirmat Mike Popovich, vicepresedinte al departamentului de vanzari si marketing al Gradall.

Excavatoarele Gradall dotate cu noile motoare includ modelele pe senile XL 3200 V, XL 4200 V si XL 5200 V, precum si pe cele on/off highway XL 3300 V, XL 4300 V si XL 5300 V. Pe langa noile motoare, modelele Seriei V includ si un sistem electric de 24 V foarte performant, ce reprezinta o sursa buna de putere. Seria V beneficiaza de avantajele versatilitatii si productivitatii pentru care marca Gradall este cunoscuta. Designul bratului si al sasiului ofera un profil compact si cu un centru de greutate jos, permitand utilajului sa lucreze sub poduri, in tuneluri, pe santiere sau la constructia de drumuri. Puternicul brat telescopic asigura viteza si forte constante in timpul procesului de lucru, avand unele avantaje fata de un brat obisnuit, cu articulatie. Intregul brat se poate inclina la 220 grade, avand abilitatea pozitionarii precise a atasamentelor cu care opereaza. De asemenea, cabina operatorului este spatioasa si confortabila, cu comenzi ergonomice, geam frontal detasabil si joystick ce permite miscari precise ale bratului.

***
Spre deosebire de excavatoarele obisnuite cu o singura cupa, excavatoarele cu brat telescopic au lungimea bratului variabila si posibilitatea de a-l roti în jurul axei sale longitudinale, precum si de a-l înclina în sus si în jos. Aceste excavatoare sunt dotate cu numeroase atasamente de lucru destinate diferitelor lucrari. Bratul, de regula de sectiune triunghiulara, este prevazut cu un tronson de baza în care gliseaza un tronson de vârf.

MEq
By MEq august 20, 2015 23:30