Fecon a achiziționat Stumper Industries

MEq
By MEq ianuarie 5, 2024 15:41

Fecon a achiziționat Stumper Industries

Fecon, producător de unelte de lucru hidraulice grele pentru șantiere și aplicații forestiere, a achiziționat la finele anului trecut Stumper Industries, un producător de freze de cioate pentru miniîncărcătoare standard și compacte pe șenile, excavatoare și tractoare. Achiziția extinde soluțiile pentru amenajarea și întreținerea terenurilor pe care Fecon le oferă în industria forestieră și de management al vegetației. Atașamentele Stumper sunt o soluție rentabilă pentru companiile ce oferă servicii de „landscaping” și alte operațiuni de îndepărtare a resturilor vegetale.

Seria Stumper cuprinde cinci modele cu atașare rapidă, compatibile cu utilaje compacte și grele. Atașamentele variază ca diametre de tăiere, de la 22 până la 36 de inch, cu adâncimi de tăiere de până la 12 inch/trecere, pentru orice task-uri, de la lucrări mici până la cioate și rădăcini mari. În plus, Stumper Grapple – o unealtă multifuncțională grea – se atașează cu ușurință unui mini-skid steer pentru îndepărtarea eficientă a resturilor vegetale de pe șantiere.

Fecon a achiziționat Stumper IndustriesFiecare freză de cioate Stumper are un disc de tăiere unic, cu turație mai mică și cuplu mare, cu vizibilitate asupra zonei de lucru și performanțe de vârf. Conceptul de acționare și frezare al acestor atașamente minimizează timpul de configurare. Proiectate și fabricate în Statele Unite, frezele de cioate sunt proiectate și construite pentru o întreținere minimă. Sistemul de transmisie directă elimină utilizarea curelelor, rolelor, cutiilor de viteze, actuatoarelor sau conexiunilor electrice, ceea ce înseamnă mai puține piese de reparat sau înlocuit. Pentru o durabilitate sporită, produsele Stumper încorporează piese din oțel și componente hidraulice de calitate.

Performanța frezelor de cioate Stumper echilibrează siguranța cu eficiența, datorită rulării la turație redusă și deflectoarelor de așchii, ce reduc zona de reziduuri pentru o operare sigură și o curățare eficientă. „Aceste freze de cioate extind gama existentă Fecon de unelte de lucru forestiere, care oferă clienților noștri o soluție completă pentru nevoile de întreținere a terenurilor. Ele adaugă valoare utilajelor clienților noștri, ajutându-i să fie mai productivi cu ceea ce au deja”, a spus Jeff Stanley, vicepreședinte dezvoltare produs, Fecon.

În cei peste treizeci de ani de existentă, Fecon a produs peste 25.000 de tocătoare (mulcere) forestiere, având o prezență pe fiecare continent. Achiziționarea gamei de freze de cioate Stumper completează linia actuală de atașamente Fecon și extinde reputația companiei americane în domeniul tocătoarelor (mulcerelor) forestiere și al managementului vegetației.

MEq
By MEq ianuarie 5, 2024 15:41