Still își demonstrează soluțiile automatizate la LogiMAT 2023

MEq
By MEq februarie 20, 2023 11:50

Still își demonstrează soluțiile automatizate la LogiMAT 2023

Sub sloganul „Making Intralogistics Smart. Together”, specialistul în intralogistică și automatizare Still va expune echipamente industriale inovatoare în acțiune, în procese practice de automatizare, la târgul LogiMAT de la Stuttgart, între 25 și 27 aprilie. Ceea ce este unic până în prezent este prezentarea unei soluții integrate de automatizare împreună cu compania soră a Grupului KION, Dematic. O colaborare cu un potențial ridicat de inovare.

Lipsa forței de muncă calificate, presiunea tot mai mare asupra costurilor și „cursa tot mai mare împotriva timpului” obligă companiile să își automatizeze procesele de producție sau logistice. „La Still, înregistrăm o cerere tot mai mare de soluții de automatizare care pot fi implementate rapid și care să fie scalabile”, afirmă Frank Müller, Senior Vice President Still Brand Management. „Sondajele pe care le-am realizat au arătat că, în următorii trei ani, mai mult de jumătate dintre clienții noștri ar dori să își automatizeze procesele care sunt gestionate manual în prezent.”

Flux de materiale realist
La LogiMAT 2023, Still va simula un flux de materiale tipic întâlnit în multe industrii: Paleții sosesc la depozit cu camionul, un transpalet automatizat cu catarg EXV iGo preia livrarea de la stația de descărcare a camionului și o duce la controlul conturului – un dispozitiv de control inteligent, ce funcționează independent de tehnologia de transport și, prin urmare, poate fi poziționat liber în depozit. Paleții sunt, de asemenea, depozitați de acolo prin intermediul unui sistem EXV iGo.

În cazul în care este plasată o comandă a unui client, transpaleta cu catarg scoate mărfurile din depozit și le pune la dispoziție la o stație de transfer. Aici, un robot mobil autonom ACH (AMR) preia transportul orizontal în direcția sistemului de transportoare, pentru a transmite mărfurile în vederea repaletizării și ambalării în conformitate cu comanda clientului. „Colaborând îndeaproape cu Dematic, valorificăm sinergii valoroase care aduc beneficii clienților noștri. Soluțiile integrate de automatizare dezvoltate în comun sunt de neegalat pe piață”, afirmă cu încredere Frank Müller.

Experiență și echipamente fiabile
Still se poate baza pe o vastă de experiență în domeniul automatizării proceselor și pe capacitățile dovedite ale echipamentelor. Acestea sunt utilizate în fluxurile automatizate de mărfuri exact pentru sarcinile pentru care au fost optimizate. Transpaletele cu înălțime mare sunt responsabile pentru procesele de depozitare și recuperare pe verticală, în timp ce roboții mobili cu funcționare autonomă preiau transportul orizontal al mărfurilor, pentru care s-au dovedit a fi transportatori de sarcină rapizi. Aceștia sunt utilizați din ce în ce mai mult nu numai în producție, ci și în logistica de depozitare, fiind deosebit de eficienți în spații restrânse.

Prin designul lor compact, aceștia au nevoie de numai jumătate din spațiul unui stivuitor atunci când preiau și livrează încărcătura. Still oferă acest AMR în două versiuni: Versiunea entry-level ACH folosește navigația prin coduri QR pentru a se orienta de-a lungul podelei și poate fi integrată în mod rentabil în sistemele existente. Este alegerea potrivită ori de câte ori mărfurile trebuie să fie transportate de-a lungul unor rute fixe și mereu consecvente.
Pentru aplicații mai complexe, noua versiune AXH este alegerea potrivită. Acesta are un grad mai mare de autonomie și, astfel, se descurcă bine și în cazul operațiunilor mixte – atât în interacțiunea de colaborare cu alte AGV-uri, cum ar fi dispozitivele verticale de preluare a comenzilor sau stivuitoare, cât și cu echipamente controlate manual.

Două linii de produse ca răspuns la cerințele clienților
Pe lângă scenariul de automatizare, Still va prezenta pentru prima dată cele două linii de produse care sunt adaptate cu precizie cerințelor individuale ale clienților: „Xcellence-Line” și „Classic-Line”. Noua Classic-Line oferă soluții entry-level, cu accent pe funcțiile de bază: standardizate, disponibile rapid și la prețuri atractive. Astfel, furnizorul de servicii intralogistice reacționează la tendința de „concentrare pe elementele esențiale” și își propune să fie și mai orientat către client.

Aceste unități entry-level sunt deja configurate și, prin urmare, sunt disponibile rapid. Linia Xcellence-Line oferă cea mai avansată tehnologie pentru aplicații solicitante, foarte variabilă și personalizabilă. Piesa centrală a acestei linii va fi viitoarea serie RXE: următoarea generație de stivuitoare electrice. În plus, vor fi prezentate și diverse inovații în domeniul tehnologiei de depozitare, cum ar fi transpaleta cu înălțime redusă EXH, nominalizată IFOY, cu un concept de timonă complet nou dezvoltat, sau transpaleta cu înălțime redusă EXH-SF 14-16C cu platformă rabatabilă de tip stand-on.

MEq
By MEq februarie 20, 2023 11:50