Engcon „se înclină” automat împreună cu Leica Geosystems

MEq
By MEq mai 5, 2017 23:02

Engcon „se înclină” automat împreună cu Leica Geosystems

În colaborare cu Engcon, cel mai mare producător de rotoare basculante din lume, Leica Geosystems a dezvoltat funcția de autoînclinare iXE CoPilot. Utilizată împreună cu un sistem de ghidare a excavatoarelor 2D sau 3D, cu sistemul de control DC2 și ePS (engcon Positioning System) de la Engcon, aceasta permite ca funcția de înclinare a unui rotor basculant să se facă automat.

„Suntem încântaţi să colaborăm cu Engcon pentru a oferi o funcţie automată de înclinare. Noul nostru sistem de autoînclinare Leica iXE CoPilot împreună cu un rotor basculant Engcon oferă ce e mai bun de la fiecare, atunci când vine vorba de eficientizarea funcționării excavatorului”, a spsus Nick Guadagnoli, Program Manager, Earth Moving Solutions la Leica Geosystems.

În termeni simpli, un sistem de ghidare a excavatorului creează un desen digital și tridimensional al zonei de excavat. Desenul este apoi afișat pe un ecran mare în cabină, unde operatorul excavatorului poate vedea poziția cupei, locul unde să sape, precum și adâncimile și pantele care trebuie realizate.

„Funcțiile automate pentru excavatoare devin din ce în ce mai des întâlnite și, în calitate de lider în producţia de rotoare basculante, credem că este important să contribuim cu tehnologia noastră pentru a crește profitabilitatea”, spune Fredrik Jonsson, șef al departamentului de dezvoltare la Grupul Engcon.
Din motive de siguranță, operatorul poate reveni în orice moment la controlul manual al sistemului de săpat și al rotorului basculant.

Specificaţii tehnice:
Model rotor basculant: engcon EC209, EC214, EC219, EC226 şi EC30 cu ePS*
Sistem de control: DC2
Sistem de ghidare: Leica iXE2 și iXE3 + iXE CoPilot software
* engcon Positioning System este opțional pe rotoarele basculante Engcon şi poate fi selectat din fabrică sau montat ulterior.

MEq
By MEq mai 5, 2017 23:02