Echipamente electrice de tractare Linde P120 – P350

MEq
By MEq octombrie 26, 2023 12:02

Echipamente electrice de tractare Linde P120 – P350

Echipamentele de tractare electrice, robuste și puternice Linde MH P120 – P350 transportă încărcături de până la 35 de tone, la viteze maxime de până la 25 km/h. Cele șase modele cu performanțe de tracțiune diferite oferă soluția potrivită pentru orice aplicație. Modelele cu ampatament redus sunt ușor de manevrat în spațiile înguste, iar cele cu ampatament mare se caracterizează prin stabilitatea lor direcțională deosebit de ridicată.

Motoarele electrice puternice permit o forță de remorcare constant ridicată, chiar și în pantă, ceea ce le face ideale pentru piețele angro sau aeroporturi, precum și pentru fluxul de alimentare din producție. Cabina operatorului, decuplată de șasiu, și puntea motoare cu arcuri spirală (în loc de arcuri cu disc) împiedică transmiterea șocurilor la operator în timpul deplasării pe pardoseli denivelate. Acest lucru reduce semnificativ solicitarea fizică a operatorului. În plus, construcția șasiului permite schimbarea bateriei de sus sau din lateral. Echipamentele de tractare P120 – P350 pot fi operate cu baterii plumb-acid sau Li-Ion.

Echipamente electrice de tractare Linde P120 – P350Siguranță
Echipamentele de tractare Linde P120 – P350 sunt dotate cu trei sisteme de frânare independente pentru a asigura transportul în siguranță al încărcăturilor grele. Operatorul acționează frâna multidisc cu ajutorul pedalei.

Frâna cu curent de revenire frânează echipamentul de îndată ce operatorul ia piciorul de pe accelerație. Acest sistem permite frânarea extrem de sensibilă și în același timp foarte puternică, pentru a proteja încărcătura sau pentru a opri imediat echipamentul în situații periculoase. În plus, o frână de parcare automată previne deplasarea accidentală a echipamentului în pantă, fiind eliberată automat atunci când operatorul apasă din nou accelerația.

La coborârea unei pante, echipamentele Linde P120 – P350 își mențin automat viteza și nu sunt accelerate de greutatea mărfurilor transportate. Viteza este reglată automat în viraje. Cabina robustă cu bride opționale pentru protecția parbrizului și centuri de siguranță protejează operatorul de rănire, în caz de accident.

În plus, ușile cabinei sunt monitorizate electric, împiedicând operatorul să conducă repede, dacă ușile nu sunt închise corect. Scoaterea laterală a bateriei permite înlocuirea ușoară și sigură a bateriilor grele de tracțiune.

Ergonomie
Cabina spațioasă a operatorului, cu trapă de plafon cu balamale, asigură un mediu de lucru confortabil. Decuplarea cabinei de șasiu, precum și arcurile spirală de pe puntea motoare împiedică transmiterea vibrațiilor și șocurilor la operator și reduc la minimum efortul fizic și oboseala în munca de zi cu zi.

Parbrizul frontal mare, curbat, al modelelor P120 – P350 și geamurile laterale suplimentare din jumătatea inferioară a ușilor cabinei asigură o vizibilitate excelentă în toate direcțiile și simplifică manevrele, mai ales în spațiile înguste. În plus, oglinzile retrovizoare duble opționale asigură o vizibilitate mai bună a zonei din spatele echipamentului, precum și a roții față. Ușile glisante opționale permit intrarea și ieșirea ușoare și previn deteriorările.

Echipamente electrice de tractare Linde P120 – P350Manipulare
Motoarele electrice puternice ale echipamentelor de tractare P120 – P350 permit o forță de tractare constant ridicată, cu viteze maxime de 22 (P120), 23 (P180) și 25 (P250 și P350) km/h.

În ciuda sarcinilor grele de până la 35 t, echipamentele sunt foarte agile și pot fi manevrate precis și ușor. În combinație cu o punte motoare care permite un unghi de virare mai mare, modelele cu ampatament foarte redus au o rază de virare mică (P120 – P180).

Pentru utilizare intensivă cu curse lungi, clienții pot opta și pentru un ampatament mare, care la rândul său îmbunătățește stabilitatea direcțională. Oglinzile duble opționale sunt de mare ajutor la manevrele dificile care necesită multă precizie. Acestea asigură vizibilitate optimă în față și în spate și ajută la evitarea coliziunilor. Alternativ, este disponibilă o cameră pentru deplasarea în marșarier, pentru aplicațiile care solicită utilizarea frecventă a marșarierului.

Service
Echipamentele electrice de tractare asigură tehnicienilor de service acces ușor la toate componentele relevante. Compartimentul bateriei poate fi accesat de deasupra sau din lateral pentru înlocuirea simplă și rapidă a bateriei. Capacul superior al compartimentului bateriei poate fi deschis pentru lucrări de întreținere și la modelul lateral. Parbrizul înșurubat poate fi înlocuit în câțiva pași simpli. Frâna multidisc nu necesită întreținere deoarece formează un sistem închis cu sistemul hidraulic de comandă, în care nu pot pătrunde nici praful, nici murdăria.

MEq
By MEq octombrie 26, 2023 12:02