Atlas Copco prezintă primul său compresor mobil alimentat de baterii

MEq
By MEq august 30, 2023 16:54

Atlas Copco prezintă primul său compresor mobil alimentat de baterii

Story Highlights

  • Atlas Copco
  • compresor mobil cu surub
  • compresor mobil alimentat cu baterii
  • Atlas Copco B-Air 185-12
  • battery-driven portable screw compressor

Related Articles

Atlas Copco își extinde portofoliul de produse electrice portabile pentru a include un nou compresor mobil cu șurub, alimentat de baterii. B-Air 185-12 este primul de acest fel de pe piața industrială globală și reprezintă o piatră de hotar în evoluția Atlas Copco către un viitor sustenabil.

„Ne-am luat angajamentul să accelerăm tranziția de la sursele cu emisii de carbon și către surse de energie regenerabilă”, a explicat Maarten Vermeiren, Product Marketing Manager pentru durabilitate și digitalizare la Atlas Copco, divizia Portable Air. „Prin introducerea primului compresor mobil cu șurub alimentat de baterii ne asumăm rolul de a face posibilă transformarea durabilă și de a contribui la construirea unui viitor mai bun – atât pentru societate, cât și pentru planetă.”

Atlas Copco prezintă primul său compresor mobil alimentat de bateriiB-Air 185-12 are o presiune de 5-12 bari, un debit stabil de 5,4-3,7 m3/min și folosește o baterie cu o capacitate de stocare de 55 kWh. Folosind puterea furnizată de bateria încorporată, compresorul (complet încărcat) este independent de nevoia de combustibil sau de o altă sursă de alimentare locală la care să fie conectat, având capacitatea de a funcționa pe durata unei ture de lucru complete. La rândul său, oferă atât portabilitate, cât și productivitate pentru cei care lucrează pe șantiere unde nu au acces surse de electricitate.

Trecerea de la un motor cu combustie internă (ICE) la un motor electric aduce cu sine o serie de avantaje, printre care mai puține perioade de nefuncționare și cerințe de întreținere. Datorită faptului că are mult mai puține piese în mișcare (și, prin urmare, o uzură minimă) în comparație cu un compresor cu motor diesel, modelul electric B-Air 185-12 are nevoie de întreținere la 2.000 de ore de funcționare, spre deosebire de 500 de ore pentru o unitate obișnuită cu motor termic. Noua unitate cu turație variabilă (VSD / Variable Speed Drive) și motorul cu magneți permanenți reduc costul total de proprietate, ajustând automat turația motorului pentru a se potrivi cu necesarul de aer în timp real și crescând eficiența energetică cu până la 70%.

În procesul riguros de testare al producătorului, ce include testarea uzării rapide în condiții dure și testarea în camera climatică, noul compresor B-Air 185-12 a performat optim chiar și în cele mai extreme condiții – de la +45°C până la -25°C; precum și la altitudini de 4.500 de metri deasupra nivelului mării. Datorită faptului că nu produce emisii de noxe și are niveluri scăzute de zgomot, compresorul este proiectat să exceleze în zonele urbane dens populate, unde emisiile și poluarea fonică sunt strict limitate. Structura silențioasă a compresorului permite operatorilor să lucreze fără fi afectați de zgomotul motorului, sporind atât productivitatea, cât și siguranța.

Noul B-Air 185-12 este programat să intre în producție în septembrie, anul acesta, folosind un concept compact și modular, cu multiple variante de autonomie.

MEq
By MEq august 30, 2023 16:54