Din 2022, Doosan va intra pe piața buldozerelor

MEq
By MEq decembrie 14, 2021 15:40

Din 2022, Doosan va intra pe piața buldozerelor

Ca parte a grupului Hyundai Genuine, Doosan va explora un nou teritoriu începând cu Q3 al lui 2022, odată cu introducerea primei sale linii de buldozere. Pentru început este vorba de două buldozere de clasă mică. Primul model, DD100, este în prezent în stadiul de prototip. Astfel, buldozerele vor completa oferta existentă de utilaje terasiere a companiei.

Lansarea primului buldozer Doosan este parte a inițiativei generale a companiei de a oferi clienților săi o gamă mai completă de utilaje. Evenimentul de prezentare s-a desfășurat la începutul acestei luni în Statele Unite si vine după lansarea liniei -7 de încărcătoare frontale (din data de 9 dec.) și introducerea gamei de excavatoare pe șenile Doosan -7.

Conform declarațiilor unui oficial al Doosan Infracore North America, producătorul coreean a văzut o oportunitate în clasa de buldozere de mici dimensiuni, cu puteri sub 140 hp, motiv pentru care consideră oportună intrarea pe acest segment de piață.

Primul buldozer Doosan – DD100
Potrivit producătorului, acest nou buldozer va avea o putere mai mare decât alte modele din aceeași clasă de dimensiuni aflate în prezent pe piață. Utilajul va fi disponibil în două opțiuni de tren de rulare – LGP (low ground pressure) și Standard. DD100 va fi propulsat de un motor Doosan ce nu va necesita filtru de particule pentru a îndeplini standardele actuale de emisii.

Comenzile electro-hidraulice vor fi standard, iar la nivelul cabinei, operatorii vor putea observa numeroase similitudini cu alte utilaje Doosan, precum încărcătoarele frontale și excavatoarele. Astfel, pentru operatori, trecerea de la un utilaj la altul va fi mai ușoară. În cabină se va regăsi un display Smart Touch de 8 inch, iar operatorii vor avea o vizibilitate extinsă, datorită stâlpilor frontali minimizați, suprafeței vitrate maximizate și camerei retrovizoare standard. Iar pentru un grad ridicat de precizie și ușurință în operare, vor putea fi adăugate tehnologii opționale precum 3D Machine Guidance și 3D Machine Control. Cel de-al doilea model va fi disponibil în 2023.

Specificații preliminare ale lui DD100:
Putere motor: 122 hp (91 kW)
Masa operațională: 11.480 kg
Capacitatea lamei: 2.3 m3
Lățimea lamei: 2.7 m
Lungimea senilei: 2.3 m
Viteza max.: 9.2 km/h

MEq
By MEq decembrie 14, 2021 15:40