Hyundai și Doosan vor concura în cadrul noului grup HG (Hyundai Genuine)

MEq
By MEq decembrie 3, 2021 18:57

Hyundai și Doosan vor concura în cadrul noului grup HG (Hyundai Genuine)

În urma achiziției Doosan Infracore de către Hyundai Heavy Industries Group, în august, despre care am vorbit la vremea respectivă, a fost înființat holdingul intermediar Hyundai Genuine.

De atunci, Doosan Infracore a fost redenumit Hyundai-Doosan Infracore. Astfel, Hyundai Construction Equipment și Hyundai-Doosan Infracore vor continua să opereze sub propriile sisteme de management, concurând pe piața globală de utilaje sub noua identitate de companii-soră. Hyundai Genuine va oferi suport ambelor companii, maximizând în același timp sinergiile disponibile între cele două entități.

– Hyundai Construction Equipment și Hyundai-Doosan Infracore vor concura pe piața globală de utilaje
– Sinergiile tehnologice vor demara odată cu dezvoltarea în comun a platformelor integrate de excavatoare și încărcătoare frontale
– Vor fi dezvoltate motoare cu hidrogen care să echipeze utilajele de construcții
– Cercetarea și dezvoltarea vor fi combinate, pentru a impulsiona dezvoltarea tehnologică
– Vor urma investiții suplimentare în fuziuni și achiziții, start-up-uri, automatizare și electrificare

Intenția Hyundai Genuine este de a se clasa între primii 5 producători de utilaje de construcții la nivel mondial, dorind sa câștige 5% din piețele globale, până în 2025. Acest lucru se va realiza inițial prin dezvoltarea de platforme integrate de excavatoare și încărcătoare frontale, până în 2025, care vor fi utilizate de ambele companii. Cele două business-uri de producție își vor combina eforturile de cercetare și dezvoltare, pentru a crește competitivitatea tehnologică, în timp ce punctele forte ale serviciilor de vânzări vor fi intensificate prin game de utilaje reciproc complementare.

Mai mult, noile investiții vor fi sporite, pentru a asigura activitățile de business viitoare. Planurile includ dezvoltarea de motoare cu hidrogen pentru utilajele de construcții, fuziuni și achiziții ulterioare, investiții în start-up-uri de viitor și o cooperare mai strânsă între industrie si mediul academic (universitar), pentru dezvoltarea expertizei pe top în automatizare și electrificare.

Președintele Grupului Hyundai Heavy Industries, Kwon Oh-gap, a promis că va dezvolta divizia de utilaje de construcții ca sector de bază al grupului HHI, decizie care va fi susținută de investiții suplimentare la nivel de grup.

MEq
By MEq decembrie 3, 2021 18:57