Vânzarea Doosan Infracore către Hyundai Heavy Industries Holdings s-a încheiat

MEq
By MEq august 31, 2021 16:50

Vânzarea Doosan Infracore către Hyundai Heavy Industries Holdings s-a încheiat

Doosan Infracore va deveni o filială a noului grup Hyundai Genuine (HG), alături de Hyundai Construction Equipment (HCE), ca două companii independente de utilaje de construcții în cadrul HHIH. Împreună, cele două mărci se vor grupa ca un jucător de top la nivel mondial, fiind cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului, si anume de a deveni unul dintre producătorii top 5 la nivel mondial.

Hyundai Genuine va acționa ca o companie intermediară a diviziei de utilaje pentru construcții a Grupului HHIH și va conduce atât Doosan Infracore, cât și Hyundai Construction Equipment, maximizând eforturile companiei și concentrându-se pe industria utilajelor de construcții.

Planul este de a gestiona investițiile din zonele care se suprapun și a investi puternic în domenii precum tehnologiile viitoare și inovația. Doosan Infracore va lucra în continuare pentru comercializarea utilajelor Concept-X și dezvoltarea de produse de ultimă generație, cum ar fi excavatoare electrice, pachete de baterii, pile de combustie hibride și alte produse de generație viitoare. Concentrându-se pe zonele forte ale fiecărei companii, Hyundai Genuine va putea duce la nivelul următor dezvoltarea acestor tipuri de produse pentru a câștiga un avantaj competitiv pe piața globală.

În mod independent, cele două companii se vor dezvolta împreună, se vor completa reciproc și chiar vor concura în toate domeniile, inclusiv în termeni de tehnologie, producție, achiziții, vânzări și calitate.

* * *
Pe 5 februarie, anul acesta, un consorțiu format din Hyundai Heavy Industries (HHI) Holdings și KDB Investment (KDBI) a anunțat că a semnat un acord definitiv cu Doosan Heavy Industries & Construction pentru preluarea Doosan Infracore. Astfel, conform acordului definitiv, consorțiul va prelua o participație de 34,97% din Doosan Infracore de la Doosan Heavy Industries & Construction.

MEq
By MEq august 31, 2021 16:50