Colaborare între Toyota MH și Gideon pentru noi soluții logistice automatizate

MEq
By MEq martie 15, 2024 12:33

Colaborare între Toyota MH și Gideon pentru noi soluții logistice automatizate

În prezent există o cerere tot mai mare pe piață pentru soluții autonome simple, cu echipamente ce folosesc o interfață de utilizator ușoară. Ca răspuns la această cerere, Toyota Material Handling Europe a anunțat un acord de colaborare cu Gideon, o companie de tehnologie croată (din Zagreb), care oferă soluții software de ultimă generație pentru localizarea și controlul roboților mobili autonomi – AMR.

Prin folosirea tehnologiei Gideon pe propriile echipamente, Toyota Material Handling va putea oferi automatizarea proceselor într-o gamă largă de aplicații logistice și va scurta semnificativ timpul de implementare în proiecte. Domeniile specifice de aplicație în care Gideon a dezvoltat deja oferte sunt colectarea comenzilor din retail, precum și descărcarea și încărcarea camioanelor, folosind un software dezvoltat special pentru aceste procese.

„Experiența Toyota în dezvoltarea echipamentelor de manipulare a materialelor și acoperirea de piață, combinate cu suita de tehnologii Gideon și cu accentul pe care noi îl punem pe aplicații specifice vor aduce valoare adăugată utilizatorilor finali, ceea ce este de necombatut”, a declarat Josip Ćesić, directorul executiv al Gideon.

Patric Hed, vicepreședinte senior pentru soluții logistice în cadrul Toyota Material Handling Europe, a adăugat: „Gideon a dezvoltat numeroase soluții software cu tehnologie avansată, implementând comportamentul autonom inteligent al roboților în segmentul logisticii, unde estimăm o cerere în creștere pentru automatizare în următorii ani.”

Toyota intenționează să poată prezenta pe piață noi soluții în decursul anului 2024. Compania este încrezătoare că adăugarea acestei tehnologii și expertize la know-how-ul său din sectorul echipamentelor de manipulare a materialelor va aduce o ofertă și mai atractivă pentru clienții care se doresc să-și automatizeze procesele logistice.

MEq
By MEq martie 15, 2024 12:33