Creșteri semnificative ale eficienței şi costuri reduse per tonă cu noul încărcător frontal Cat 986K

MEq
By MEq martie 10, 2017 15:52

Creșteri semnificative ale eficienței şi costuri reduse per tonă cu noul încărcător frontal Cat 986K

Noul încărcător frontal Cat 986K dispune de o cabină de ultimă generaţie, complet reproiectată, echipată cu sistem de control STIC și Cat Production Measurement, care aduce cântărirea sarcinii utile la îndemâna operatorului în cabină, astfel încât să poată lucra mai productiv și să asigure încărcări precise. Combinând fiabilitatea cu eficienţa operaţiunilor de încărcare, 986K ajută la îmbunătățirea performanţelor de bază ale companiei.

Mai uşor şi mai scurt decât Cat 988K, noul încărcător frontal de talie mare 986K este un bun înlocuitor pentru modelul 988F. 986K are dimensiunile potrivite pentru încărcarea camioanelor articulate Cat cu capacităţi între 36.3 şi 55,3 tone și a camioane rigide. Noua sa configurație Aggregate Handler include o cupă de 8,3 m³ și contragreutate suplimentară pentru a asigura un volum mare de încărcare a agregatelor procesate, astfel încât camioanele să poată fi încărcate din mai puține treceri.

Construit pentru performanţă
Noul 986K dispune de sistem de control Cat STIC, ce grupează sub comanda aceluiaşi joystick selectarea direcției, a treptei de viteză și a virării maşinii. Pentru operaţiuni repetitive, precum încărcarea camioanelor, controlul joystick-ului necesită semnificativ mai puţină energie din partea operatorului, comparativ cu controlul unui volan, reducând oboseala și crescând productivitatea.

Cu opțiunile sale de cinematică standard cu rezistenţă foarte ridicată, utilajul asigură o încărcare eficientă a camioanelor Cat din câteva treceri. Are nevoie de patru treceri pentru încărcarea camioanelor articulate 740 și 745 și a camionului cu șasiu rigid 770, iar în configurația high-lift oferă cinci treceri de încărcare a camionului rigid Cat 772 și șase treceri pentru Cat 773. Cinematica Z-bar de la Caterpillar, testată şi dovedită, oferă o vizibilitate excelentă asupra marginilor cupei şi asupra zonei de lucru și asigură capabilități de săpare agresive şi o forţă mare de rupere.

Îndeplinind standardele de emisii US EPA Tier 4 final (EU Stage IV), motorul extrem de fiabil Cat C15 ACERT dezvoltă o putere nominală netă de 373 hp (278 kW). Sistemul Auto Engine Idle Shutdown maximizează eficiența consumului de combustibil prin reducerea timpului de funcţionare în regim de relanti. De asemenea, sistemul hidraulic cu senzor de sarcină creşte performanțele mașinii și eficiența prin dirijarea fluxului hidraulic în echipament şi direcţie doar atunci când este necesar.

Confort la interior
Cabina complet reproiectată oferă operatorului un confort îmbunătăţit. Operatorii pot urca în siguranță în cabină, pe stânga sau pe dreapta, pe scările de acces cu o înclinaţie de 45 de grade. Cotiera sistemului de direcție STIC se pliază ușor în sus, permițând accesul rapid în cabină. Suporţii de izolare ai cabinei și scaunul cu suspensie pneumatică reduc vibrațiile transmise operatorului, în timp ce structura închisă, presurizată și izolată fonic reduce nivelul de zgomot la interior.

Amplasarea ergonomică a comutatoarelor și a displayului pentru informații ajută la operarea confortabilă şi productivă a încărcătorului. Interfața simplă, intuitivă a displayului touch-screen permite chiar și celor mai puțin experimentați să învețe rapid cum funcţionează utilajul. Geamurile mari din faţă şi laterale, plus camera retrovizoare standard oferă o vizibilitate excelentă a zonei de lucru.

Tehnologie integrată
Sistemele electronice integrate pe noul încărcător frontal 986K oferă niveluri flexibile de informații atât pentru utilizator, cât și pentru companie. Încărcătorul vine pregătit cu CPM (Cat Production Measurement), cel mai avansat sistem de măsurare a sarcinii de pe piață. Cântărind rapid, pe loc, materialul din cupă, CPM permite operatorilor să gestioneze sarcina țintă prin minimizarea subîncărcarii sau supraîncărcării cupei, ce reduce eficiența și crește consumul de combustibil.

Cat Product Link maximizează timpul de funcționare, asigurând monitorizarea de la distanță prin intermediul interfeţei VisionLink, ce urmăreşte modul de utilizare al mașinii, consumul de combustibil și media sarcinii. Această tehnologie permite personalului companiei accesul la rapoarte valoroase, analiză și histograme pentru îmbunătățirea managementului flotei. Alertele pentru intervalele de service programate și cele de cod de eroare pot fi, de asemenea, trimise către personalul de service și de management, pentru a îmbunătăți disponibilitatea de funcționare a mașinii.
Încărcătorul frontal 986K are intervale extinse de service pentru fluide şi filtre. Punctele de service grupate sunt uşor şi sigur de accesat de la nivelul solului sau de pe platformă. De asemenea, uşile batante de pe ambele părţi ale utilajului permit accesul direct la compartimentul motor.

MEq
By MEq martie 10, 2017 15:52