Yanmar a sărbătorit 50 de ani de la producerea primului său mini-excavator

MEq
By MEq august 14, 2018 17:29

Yanmar a sărbătorit 50 de ani de la producerea primului său mini-excavator

Anul acesta, la Intermat, Yanmar Construction Equipment Europe (Yanmar CEE) a sărbătorit 50 de ani de la producerea primului său mini-excavator. În ton cu motto-ul târgului „Building tomorrow, today”, specialistul în utilaje compacte și-a prezentat gama extinsă de produse și noul sistem de management al datelor: cele mai noi modele de excavatoare mici și medii, încărcătoare frontale compacte, excavatoare pe roți și dumpere, precum și sistemul SmartAssist Remote.

Noul excavator mediu SV60
SV60 este cel mai recent excavator mediu short tail de la Yanmar. Noul utilaj de 5.7 tone a fost conceput pentru a răspunde celor mai exigente cerințe privind confortul și stabilitatea. Cabina oferă un confort comparabil cu cel al excavatoarelor de 8 și 10 tone. Comenzile și comutatoarele de operare sunt aranjate ergonomic, iar scaunul cu suspensie pneumatică vine în dotarea standard, fiind complet reglabil pentru a reduce tensiunea corporală și oboseala. De asemenea, este echipat cu o cameră retrovizoare și un monitor suplimentar, pentru o vizibilitate excelentă și siguranță pe șantier. SV60 are un motor Yanmar de ultimă generație, cu o putere de 33,4 kW @ 2200 rpm. Sistemul hidraulic ViPPS cumulează debitul pompelor pentru a obține combinația optimă în termeni de viteză, putere, finete și echilibru.

Miniexcavatoare zero tail swing
Tot la Intermat 2018 au fost prezentate și patru modele reînnoite de miniexcavatoare zero tail swing, între 2 și 4 tone: ViO26-6, ViO27-6, ViO33-6 și ViO38-6. Gama ViO-6 este echipată cu cea mai recentă generație de motoare Yanmar TNV. Emisiile, nivelul de zgomot și consumul de combustibil au fost reduse. Ceea ce caracterizează utilajele zero tail swing este faptul că nici contragreutatea, nici partea frontală a cadrului superior nu depășesc lățimea șenilelor. Având dimensiuni compacte, o rază de rotire foarte mică și o greutate redusă de transport, cele patru modele operează ușor în spații strâmte.

Dumpere compacte pe șenile
Yanmar a optimizat și dumperele compacte pe șenile C30R-3 și C30R-3TV pentru a fi mai eficiente pe șantierele mici. Bena lui C30R-3 poate fi basculată în spate și are obloane pe toate cele trei părți. Celălalt model, C30R-3TV, are o benă pe un cadru care pivotează la 180 de grade, ceea ce îi permite să descarce materialul din mers, de-a lungul unui șanț. Ambele modele pot vira la 360 de grade în mai puțin de 18 secunde chiar și atunci când transportă o sarcină de 2.500 kg.

Puternicele excavatoare pe roți și încărcătoare compacte
Yanmar a prezentat și excavatoarele compacte pe roți B75W, B95W și B110W. Trenul lor de rulare combină mobilitatea ridicată cu puterea transmisiei, fiind stabile chiar și pe teren accidentat. La fel ca excavatoarele pe roți, cele patru modele de încărcătoare frontale pe roți V70S, V80, V100, V120 pot fi utilizate într-o gamă largă de aplicații.

Noul sistem SmartAssist Remote monitorizează performanța, locația, consumul și cerințele de întreținere ale utilajului, oferind informații detaliate despre starea și utilizarea mașinii. Prin acest „tool”, datele tehnice pot fi accesate de pe computer, tabletă și smartphone, indiferent de locație. Facilitează organizarea zilnică și îmbunătățește eficiența proceselor de lucru. În plus, sistemul avertizează în cazul unor acțiuni neobișnuite – precum părăsirea unei anumite zone sau a oricărei activități în afara orelor de program. Utilajele furate pot fi urmărite cu SmartAssist Remote.

MEq
By MEq august 14, 2018 17:29