CIFA, la SaMoTer 2017

MEq
By MEq ianuarie 21, 2017 17:44

CIFA, la SaMoTer 2017

Prin inovație şi calitate, CIFA își confirmă poziția de lider pe piața italiană, prezentând la SaMoTer 2017 ultimele noutăţi din gama sa de produse: autobetoniere, pompe malaxor, autopompe de beton şi instalaţii de dozare.

În 2010, CIFA a lansat prima autopompă de beton ce avea în componenţă secţiuni de tubulatură din fibră de carbon, gama CARBOTECH. În 2013, compania a introdus pe autobetoniere tehnologia hibrid, prezentând modelul ENERGYA E9, care ulterior s-a extins într-o serie de maşini hibrid, culminând cu lansarea în 2016, la Bauma, a echipamentului hibrid CSSE pentru torcretarea betonului în subteran.

La SaMoTer 2017, producătorul italian va expune în două zone (indoor şi outdoor) o serie de echipamente, unele dintre ele în premieră mondială.
În segmentul pompelor de beton montate pe saşiu de camion, CIFA îşi continuă strategia de produs care pune accentul pe diversificarea gamei bazate pe trei linii: CARBOTECH, STEELTECH și CLASSIC. Trei configurații diferite care să satisfacă cel mai bine nevoile variate ale fiecărui domeniu și companii.

Gama de top este disponibilă prin seria „CARBOTECH”, care include modele cu configurație completă, chiar și în versiunea standard, control electronic al unității de pompare, parametri de stabilizare și funcționare, brațe de distribuție din fibră de carbon ce garantează robustețe, greutate redusă și oscilații mai puține în timpul fazelor de lucru.
Seria „STEELTECH” oferă posibilitatea folosirii unei game largi de accesorii şi echipamente opționale pe produsul configurabil. Acordând o atenție specială încadrării în limitele de greutate pe drumurile europene, aceasta este gama cu cele mai multe modele și variante de configurare.
Seria „CLASSIC” include un produs fiabil, ușor de întreţinut, standardizat, într-o culoare și o configurație standard, fără vreun echipament opțional sau accesorii disponibile. Aceasta gamă este disponibilă într-un număr limitat de modele, în câteva piețe selectate care nu necesită vreo diversificare a configurației produsului.

K40H CARBOTECH – noutate
Este un model ce stabileşte un nou record pe piaţă pentru cel mai lung braţ montabil pe un saşiu de camion cu 3 axe, în clasa de greutate 26.000 kg. Datorită utilizării fibrei de carbon în unele părţi ale braţului, modelul K40H dispune de un braţ distribuitor din 5 secţiuni cu pliere RZ, cu o lungime totală de 40 m. Maşina este complet echipată cu sistemul de management Smartronic GOLD, inclusiv ASC (Advanced Stability Control) şi o unitate de pompare 1608 EC cu comandă electronică (160 m³/h capacitate şi o presiune maximă de 80 bar).

K45H CARBOTECH
K45H este cel mai apreciat model din seria CARBOTECH în Italia şi va include ultimele update-uri: sistemul Smartronic GOLD, ASC (Advanced Stability Control) şi management electronic al unităţii de pompare. Are un braţ distribuitor lung de 45 m, din 5 secţiuni, respectând limita de 32000 kg pentru un șasiu cu 4 axe.

Autobetoniere
CIFA a reînnoit seria RY, dedicată special pieţei italiene, cu un nou sistem electronic de management. CSD 2.0 (Constant Speed Drive) introduce noi funcții care să permită optimizarea și ușurarea principalelor faze de lucru:
– eCSD: rotaţia tamburului la încărcare/descărcare cu reglarea automată a turaţiei motorului diesel;
– Memory: permite presetarea din cabină a vitezei dorite de rotaţie la încărcarea tamburulului;
– Fast-Mixing: faza de amestec, controlată de la panoul din spate;
– Washing: pe durata spălării, turaţia motorului este setată pentru a asigura o presiune optimă a pompei de apă.
CSD 2.0 a fost deja supus testelor de teren care au arătat o economie de combustibil de 7 – 9%. În plus, unele componente au fost modernizate pentru a crește durabilitatea și fiabilitatea.


Pompe malaxor
CIFA continuă dezvoltarea seriei MAGNUM. La stand va fi expus un model MK32L cu îmbunătăţiri ale sistemului de management al maşinii, folosind tehnologia Easytronic cu LSC (Light Stability Control) – o soluție fiabilă pentru a lucra în condiții de siguranță, atunci când cele 4 calaje ale mașinii nu pot fi complet extinse, limitând zona sigură de operare.

De peste 60 de ani, CIFA produce instalaţii de dozare a betonului, mobile şi staţionare, cu capacităţi de producţie între 30 şi 120 m³/h. La SaMoTer, Cifa va expune modelul DNA 3.0 cu mixer cu doi arbori elicoidali orizontali.

MEq
By MEq ianuarie 21, 2017 17:44