Cea mai nouă foreză electrică de la Sandvik depășește limitele forării de suprafață fără emisii

MEq
By MEq noiembrie 30, 2023 11:11

Cea mai nouă foreză electrică de la Sandvik depășește limitele forării de suprafață fără emisii

Story Highlights

  • Sandvik
  • foreza electrica de suprafata
  • foreza ciocan de percuție de fund (DTH)
  • mining
  • Sandvik Mining and Rock Solutions
  • battery-electric drill rig

Related Articles

Pe măsură ce eforturile de decarbonizare se accelerează în sectorul minier de suprafață, Sandvik a lansat cel de-al doilea concept electric pe bază de baterii de platformă de foraj de suprafață. Utilajul este primul din clasa sa de dimensiuni, fiind capabil să foreze găuri DTH de până la 229 mm (9 inchi) diametru, îmbinând autonomia bateriei cu rezistența continuă a cablului de alimentare.

Pentru multă vreme, forezele electrice de suprafață au depins de un cablu conectat la o sursă de alimentare. Odată cu cel de-al doilea concept electric de foreză de suprafață, Sandvik își prezintă ultimele progrese tehnologice ce cresc potențialul de forare de suprafață durabilă.

„Odată cu trecerea industriei la utilaje inteligente, autonome și fără emisii, instalațiile de foraj de suprafață trebuie reinventate”, a declarat Lauri Laihanen, vicepreședinte, cercetare și dezvoltare, divizia de foraj de suprafață, Sandvik Mining and Rock Solutions. „Acest nou concept de platformă duce la un nivel superior procesele de foraj electric de suprafață.”

Pachetul de baterii al forezei inteligente cu ciocan de percuție de fund (DTH) oferă energie pentru până la o oră de foraj sau până la șapte ore de mers. Bateria este destinată în primul rând pentru deplasare și executarea unor găuri individuale, în timp ce cea mai mare parte a forajelor este realizată cu alimentare externă prin cablul său de 180 m.

„Bateria înseamnă mai multă libertate și flexibilitate și o utilizare mai eficientă a timpului, deoarece utilajul poate fora imediat, în timp ce cablul este instalat”, a spus Laihanen.

Sandvik a proiectat configurarea cablului pentru a fi cât mai ușoară posibil. Cablul se strânge automat în funcție de direcția în care se mișcă foreza și se înfășoară pe un singur strat. O tensiune de operare de până la 1.000 de volți ajută, de asemenea, la folosirea unui cablu mai ușor.

În timp ce noul concept Sandvik introduce operarea pe bază de baterii electrice a unei foreze cu ciocan de percuție de fund (DTH) de clasă mai mare, subsistemele și tehnologiile sale sunt testate, dovedite în condiții reale de mină și eficiente din punct de vedere energetic.

Sandvik a introdus o platformă de foraj electrică mai mică cu ciocan de suprafață în mai 2022, fiind dezvoltată pentru a sprijini forarea mai sustenabilă în aplicații de construcții. „Testarea conceptului mai mic cu clienții noștri din construcții a fost foarte reușită și a produs un feedback valoros”, a spus Laihanen. „Am învățat multe, iar acum este timpul să aplicăm lecțiile învățate și în domeniul minier, care are propriile sale provocări unice.”

Sandvik va testa noul concept de platformă de foraj în condiții reale de exploatare de suprafață, în strânsă colaborare cu clienții din domeniul minier. „Trebuie să identificăm provocările, să învățăm din ele și să împărtășim cunoștințele”, a spus Laihanen. „Trecerea către un minerit mai durabil va schimba întregul mediu de operare și, odată cu învățăturile din cel mai recent concept al platformei noastre, putem aduce mai multă valoare clienților noștri în drumul lor spre decarbonizare. Suntem încântați să scriem împreună următorul capitol despre forarea de suprafață.

MEq
By MEq noiembrie 30, 2023 11:11