Update în Seria M de încărcătoare frontale pe roți CAT (950M – 982M)

MEq
By MEq februarie 18, 2019 00:22

Update în Seria M de încărcătoare frontale pe roți CAT (950M – 982M)

Pachetul de update de produs 2019 pentru încărcătoarele frontale medii Cat din Seria M (950M – 982M) include progrese tehnologice care oferă: costuri de operare mai mici, datorită intervalelor de service prelungite; confort sporit pentru operator, grație noilor scaune și suspensii; strategiile de control al emisiilor pentru respectarea standardelor europene Stage V (numai pentru Europa); alte configurații adăugate (982M Forestry Machine și 982M High Lift); instrumente de măsurare pentru o productivitate extinsă; capacitatea de actualizare a software-ului la distanță; îmbunătățiri la nivel de sisteme de cuplare rapidă și elemente de uzură (GET). Actualizările periodice permit companiei Caterpillar să aducă pe piață caracteristici noi și îmbunătățite, mai rapid și mai frecvent decât în cazul ciclurilor obișnuite de lansare de noi produse (NPI – New Product Introduction).

Intervale de service extinse, controlul emisiilor
Modelele cu motoare US EPA Tier 4 final și EU Stage V au costuri de întreținere reduse prin extinderea intervalelor de schimb a uleiului de motor, a filtrului de ulei de motor și a filtrului de ulei hidraulic, de la 500 la 1000 de ore. Pe baza comparațiilor estimate ale fluidelor de motor și hidraulice, ale filtrelor și ale costurilor de eșantionare pe durata unei perioade de 6000 de ore, costurile pot fi reduse potențial cu 16-23% (pentru modelele echivalente Tier 3, intervalele extinse se aplică numai filtrelor hidraulice). În plus, mai multe filtre de combustibil și de ulei de motor au trecut de la cele înfiletabile (spin-on) la cele tip cartuș. Beneficiile filtrelor cartuș presupun mai puține părți care trebuie înlocuite la întreținere (carcasa rămâne), înlăturarea mai ușoară a elementelor folosite și înlocuirea mai puțin costisitoare a pieselor de schimb.

Scaune și suspensii de generație nouă
„Noua generație” de scaune și suspensii oferă trei niveluri – confort, deluxe și premium plus – și oferă o vizibilitate mai bună, comenzi pentru reglarea scaunelor, precum și reglaje ale rigidității la deplasare. Noua „descoperire” de suspensie pentru nivelurile deluxe și premium plus duce amortizarea la extremele (superioară și inferioară) cursei scaunului, asigurând suspensiei o stabilitate suplimentară și evitând opririle bruște la limitele de deplasare.

Rigiditatea suspensiei scaunului în timpul deplasării este reglabilă la diferite niveluri, permițând operatorului să adapteze amortizarea scaunului la preferințele sale individuale și la aplicație. Această funcție a fost inclusă anterior doar cu direcția EH (joystick și volan), însă odată cu actualizarea de produs din 2019, este inclusă cu unitățile cu volan HMU și scaune deluxe și premium plus.

Managementul sarcinii utile
Aplicația Cat Advanced Productivity este un instrument web folosit pentru a vizualiza datele legate de productivitatea mașinilor și este o completare a Cat PAYLOAD, Cat Production Measurement 2.0. Instrumentul este accesat prin VisionLink și include un tablou de bord pentru rapoartele de utilizator personalizabile, date descărcabile ciclu-cu-ciclu și o serie de funcții pentru listele de identificare a camioanelor și a materialelor. Alte caracteristici cheie includ o nouă interfață cu utilizatorul (mobile friendly), secvențe de date, comparații multiple între mașini, setări ale indicatorilor de proces pentru flotă sau individual și asistență pentru mai multe tipuri de utilaje. Cerințele de utilizare includ cellular Product Link, abonament Advanced Productivity și ID de utilizator autorizat.

Asistență rapidă la distanță
Aceasta îi permite dealerului să trimită fișiere de update ale software-ului către mașina clientului și autorizează utilizatorul să inițieze instalarea prin intermediul portalului de servicii al distribuitorului. Orice utilizator autorizat cu CWS (Caterpillar Corporate Web Security ID) și cu un dispozitiv mobil poate declanșa secvența rapid, care are loc în 30 de minute de la inițiere și până la finalizare. Acest serviciu este oferit gratuit dealerului pentru mașinile cellular Product Link, (standard pe încărcătoare frontale medii actuale 950 – 982, cu excepția modelului 950 GC), cu software compatibil de suport rapid la distanță. Pentru inițiere sunt necesare autorizarea CWS și un dispozitiv mobil.

Noi configurații 982M
Noile configurații din gama de încărcătoare frontale medii includ modelele 982M Forestry Machine și 982M High Lift. Noul model forestier 982M (logger) poate ridica 12.700 kg în echiparea cu un graifer pentru bușteni. Modificările față de modelul standardul 982M includ un cilindru de basculare mai mare, un șasiu spate upgradat și o contragreutate mai mare. Sunt disponibile și furci forestiere și cupe pentru așchii de lemn.

Modelul 982M High Lift, comparativ cu versiunea standard, crește înălțimea de descărcare sub bolțul cupei de la 4.743 până la 5.143 mm. Modificările de configurare față de utilajul standardul 982M includ un nou braț de ridicare, un nou cilindru de basculare, o nouă articulație de înclinare și aceeași contragreutate cu modelul 982M Aggregate Handler.

Advansys GET
Sistemul de elemente de uzură Advansys inclus în update-ul de produs este un sistem de lame proiectat de Cat, având caracteristici de performanță exclusive care au ca rezultat o frecare mai redusă și o productivitate mai mare. Noile forme ale lamelor au acum materiale rezistente la uzură în zonele cele mai vulnerabile, extinzându-le semnificativ durata de viață. Un dinte mai puternic are ca rezultat un stres cu până la 50% mai redus, iar geometria îmbunătățită a dintelui reduce uzura pe suprafețele dintelui. Formele îmbunătățite ale lamelor tăietoare acoperă benzile și sudurile dintelui pentru o durată mai lungă de viață a acestuia. Noile cupe ale modelelor 980M/982M vin cu dinți sudați; dinții cu șurub de pe modelele 950M – 982M sunt interschimbabili cu seriile anterioare J și K.

Actualizări suplimentare
Printre pachetele de actualizări pentru încărcătoarele frontale medii se află și un nou sistem de cuplă universal pentru modelele 966M – 972M. Noua cuplă elimină interferența de lățime cu mai multe unelte, iar decalajul redus mărește forța de rupere cu 4%. Noile pachete de lumini cu LED și halogen pentru lucru și deplasare pe drum sporesc siguranța atunci când mașina lucrează în condiții de întuneric. Balustradele înalte cresc siguranța și sunt disponibile prin rețeaua de dealeri Caterpillar.

MEq
By MEq februarie 18, 2019 00:22