Primul manipulator din noua serie G de la Sennebogen este unul hibrid – 835 G Hybrid

MEq
By MEq septembrie 7, 2021 17:57

Primul manipulator din noua serie G de la Sennebogen este unul hibrid – 835 G Hybrid

Manipulatorul Sennebogen 835 G Hybrid este începutul unei noi generații de utilaje: seria G. O eficiență energetică maximă, un design user-friendly și o gamă de echipamente testate sunt caracteristicile la care clienții se pot aștepta de la ultima generație de manipulatoare de materiale. Iar modelul redezvoltat 835 G este doar începutul.

Echipat cu ultima generație de motoare, cu un sistem inovator de recuperare a energiei Green Hybrid și beneficiind de decenii de expertiză în dezvoltarea de utilaje, clienții se pot aștepta la un autentic „pas înainte” în domeniu.

Este mult mai mult decât o nouă ediție a unui utilaj clasic; SENNEBOGEN 835 G Hybrid este primul dintr-o generație complet nouă de manipulatoare de materiale. La zece ani de la lansarea seriei E, producătorul bavarez de utilaje face un alt pas important. Seria G combină experiența câștigată în sectorul manipulării materialelor cu o nouă generație de utilaje orientate spre viitor.

Noua serie G poate fi rezumată de trei trăsături-cheie:
– Inovație tehnologică excelentă
– Operare ecologică
– Design autentic centrat pe utilizator.

Cu noua versiune a popularului model 835, Sennebogen a îndrăznit să creeze o versiune absolut versatilă pentru manipularea materialelor. Cu lungimi ale brațului de până la 20 m, utilajul este destinat aplicațiilor de manipulare a deșeurilor și lemnului, precum și operațiunilor portuare. Ca de obicei, principiul modular al utilajelor Sennebogen permite personalizarea utilizând numeroase variante de tren de rulare (de la cel mobil pe șenile și soluțiile staționare).

Eficiență maximă: recuperarea energiei și hidraulică optimizată
Mutând discuția în zona cifrelor, despre modelul 835 G putem spune ca are un motor diesel economic Stage V de 188 kW. Acum, pentru prima dată în această categorie de utilaje, puterea motorului este completată de sistemul de recuperare a energiei Green Hybrid, care crește considerabil performanța operațională generală a sistemului. Ca urmare, utilajul câștigă o viteză de lucru suplimentară și chiar mărește performanța de manipulare cu un consum mai mic. În mod concret, aceasta înseamnă o reducere de aproximativ 30% a costurilor cu combustibilul. Sistemul în sine funcționează ca un arc tensionat care susține mișcarea de lucru a brațului. Componentele, un al treilea cilindru hidraulic la baza brațului și acumulatorul de azot din spate sunt instalate în siguranță și, practic, nu necesită întreținere.

Eficiența excavatorului de manipulare a materialelor a fost sporită, iar hidraulica a fost complet refăcută – fiecare ghidaj al liniilor hidraulice, fiecare diametru, fiecare supapă și toate secțiunile sistemului de debit au fost examinate și optimizate. Toate acestea au condus la o reglare autentică a hidraulicii prin ameliorarea sensibilă a presiunii asupra sistemului de pompare.

Confortul și siguranța operatorului
Un punct important în dezvoltarea noii generații este dedicat operatorilor și personalului de service. Noua cabină Maxcab este folosită în premieră în noua serie. Postul de operare a fost optimizat, iar toate setările pot fi ajustate convenabil folosind o nouă tastatură și display-ul SENCON. Au fost optimizate și componentele sistemului de aer condiționat și ale fluxului de aer, precum și rafturile și compartimentele de depozitare.

Unele dintre caracteristicile care s-au bucurat de aprecierea operatorilor au rămas, precum ușa glisantă și joystick-urile ergonomice. Noile geamuri frontale și laterale oferă o vedere neobstrucționată a împrejurimilor. De asemenea, designul și cinematica de ridicare a cabinei au fost îmbunătățite pentru a fi și mai confortabile. Cabina se poate mișca încontinuu pe o diferență de înălțime de 2,80 m ca standard (și, opțional, până la 3,50 m – asta pentru ca mai mult este practic imposibil).

Sennebogen a optimizat, de asemenea, toate aspectele ce țin de service și de întreținerea zilnică. Componentele sunt și mai accesibile, iar operațiunile de mentenanță sunt ușurate grație unui design clar structurat al utilajului și punctelor centrale de întreținere. Numeroasele platforme și balustrade asigură tehnicienilor un înalt nivel de siguranță.

Nu în ultimul rând, 835 G Hybrid este disponibil și în versiunea electrică. Acest lucru poate reduce costurile de operare cu până la 50%. Motorul electric, ecologic si fără emisii, oferă o funcționare fără zgomot și fără vibrații, chiar și în cele mai solicitante situații.
Premiera mondială a modelului 835 G Hybrid va avea loc simultan cu ocazia târgurilor Matexpo (din Belgia) și Nordbau (din Germania), luna aceasta.

MEq
By MEq septembrie 7, 2021 17:57