Acord între John Deere Forestry Oy și SSAB pentru furnizarea de oţel fossil-free

MEq
By MEq aprilie 11, 2024 20:04

Acord între John Deere Forestry Oy și SSAB pentru furnizarea de oţel fossil-free

Story Highlights

  • John Deere Forestry Oy
  • SSAB
  • fossil-free steel
  • oțel produs cu emisii reduse de carbon
  • utilaje forestiere John Deere

Related Articles

John Deere Forestry Oy va înlocui o parte din oțelul folosit la fabricarea utilajelor sale forestiere cu oțel produs în mod sustenabil, începând cu 2026. Ținta de responsabilitate a John Deere Forestry Oy pentru produsele fabricate în mod sustenabil, folosind oțel produs cu emisii reduse de carbon, este de 65%, până în 2030.

SSAB este un producător global de oțel care își propune să fie prima companie care va aduce pe piață, începând din 2026, oțel produs fără materii prime fosile (fossil-free steel).

Oțelul fossil-free SSAB (produs fără materii prime fosile) este produs folosind tehnologia revoluționară HYBRIT, dezvoltată de SSAB împreună cu compania minieră LKAB și compania energetică Vattenfall. În locul folosirii cărbunelui pentru eliminarea oxigenului din minereul de fier, tehnologia HYBRIT folosește hidrogen gazos, provenit din surse de energie electrică fără eliminarea emisiilor de carbon fosil, pentru a produce fier spongios destinat producției de oțel. Emisiile de dioxid de carbon sunt eliminate, iar în schimb, produsul secundar este apa. Rezultatul este eliminarea emisiilor de carbon fosil. Oțelul va fi produs la fabrica SSAB din Oxelösund, Suedia.

„La SSAB, suntem încântați să lucrăm cu profesioniști orientați spre viitor. Colaborarea facilitează dezvoltarea unui lanț valoric durabil și avem un obiectiv comun de a construi o cale către un viitor fără carbon fosil”, a spus Lotta Ruottinen, director de vânzări, SSAB Europa.

În România, utilajele forestiere John Deere sunt importate și reprezentate oficial de compania Elmas SRL, Brașov.

MEq
By MEq aprilie 11, 2024 20:04