Kobelco lansează excavatorul cu tren de rulare super-îngust SK210SNLC-10

MEq
By MEq iunie 9, 2018 17:08

Kobelco lansează excavatorul cu tren de rulare super-îngust SK210SNLC-10

După consultări importante ale pieței italiene, Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME) anunță lansarea noului excavator SK210SNLC-10. Noul utilaj beneficiază de aceleași performanțe înalte, capacități de ridicare și economie de combustibil ca modelul clasic SK210LC-10, dar în plus dispune de un tren de rulare super-îngust, ce oferă un număr de avantaje suplimentare clienților din regiunea alpină.

Cererea de utilaje grele de construcții din Italia – și în restul regiunilor alpine – a crescut constant în ultimii patru ani, odată cu o solicitare tot mai mare a versiunilor cu tren de rulare super-îngust pentru operarea în zone urbane și montane.
Astfel, modelul SK210SNLC-10 a fost proiectat cu o lățime de transport de 2.540 mm (redusă de la 2.710 mm) și o lățime a patinei de 500 mm pentru a respecta normele italiene de transport. Pentru a se încadra în aceste dimensiuni, partea dreaptă a utilajului a fost redusă. De asemenea, cutia de unelte și rezervorul AdBlue (34 litri) au fost ajustate corespunzător. În plus, motorul și sistemul său de post-tratare a gazelor de evacuare au fost mutate cu 30 mm spre dreapta, rezultând o reproiectare a ușii dreapta spate de acces la motor. Zona bazei brațului a fost mutată în afara centrului mașinii.

În ciuda dimensiunilor sale mai înguste, SK210SNLC-10 – disponibil în configurațiile de braț mono și din două piese – beneficiază de aceleași caracteristici de înaltă performanță ca modelele convenționale SK210LC-10 și SK210NLC-10. Puternicul motor Hino împreună cu sistemul hidraulic foarte eficient ajută la reducerea consumului de combustibil, maximizând puterea. Kobelco are o experiență îndelungată în creșterea eficienței – de exemplu, acest utilaj are un consum de combustibilului cu până la 10% mai mic în modul S (comparativ cu modelele Generației 9) și cu 38% mai bun în modul Eco (comparativ cu modelul SK210LC-6). SK210SNLC-10 este conform cu standardele de emisii Stage IV.

Noul design structural a crescut rezistența și durabilitatea, iar brațul a fost consolidat pentru a face față unui volum de lucru mai mare cu o putere mai mare. Dimensiunile cabinei rămân aceleași ca la modelul obișnuit, iar operatorul beneficiază standard de toate facilitățile moderne, precum radio cu Bluetooth, scaun încălzit și cu suspensie pneumatică sau aer condiționat.

„Italia și regiunea din jur reprezintă o piață foarte importantă și în creștere pentru Kobelco, astfel că este important pentru noi să ascultăm cerințele dealerilor și clienții noștri și să înțelegem unde există potențiale provocări pentru utilajele de construcții”, a comentat Peter Stuijt, product marketing manager Kobelco, la introducerea modelului SK210SNLC-10
După introducerea lui SK210SNLC-10, este așteptată și lansarea unui model mai mare, SK240SN-10, tot în decursul acestui an.

MEq
By MEq iunie 9, 2018 17:08