Motoare Volvo Penta pe noua generaţie de harvestere Eco Log

MEq
By MEq ianuarie 28, 2016 12:20

Motoare Volvo Penta pe noua generaţie de harvestere Eco Log

Acordând atenție timpilor de funcţionare, ușurinței utilizării de către operator și protecției mediului, Volvo Penta şi Eco Log au colaborat la noua generaţie de harvestere a producătorului scandinav de utilaje forestiere.

În luna aprilie a acestui an va fi lansată noua generaţie de harvestere Eco Log 550, 560, 580 şi 590, echipată cu motoare Volvo Penta D8, cu puteri între 160 şi 235 kW. Modelele vor fi disponibile atât în configuraţie Stage IIIA, cât şi Stage IV. Harvesterele Eco Log sunt cunoscute pentru brațele pendulare inovatoare și pentru capacitatea lor de a se înclina la 25° lateral și 17° în față sau spate – ceea ce le permite să lucreze în zone înclinate. Pentru a lucra la astfel de unghiuri dificile, Eco Log avea nevoie de un motor avansat. Astfel, motoarele D8, împreună cu designul inovativ al corpului maşinii și cu brațul pendular permit harvesterelor să lucreze în condiții de siguranță și la capacitate maximă, chiar și atunci când utilajul este în pantă.

Eco Log îşi echipează utilajele cu sisteme hidraulice foarte eficiente cu pompă dublă – una pentru operarea capului procesor al harvesterului, iar cealaltă pentru braţul-macara. Motoarele Volvo Penta asigură putere acestor pompe, la turaţii reduse, putând face faţă cu uşurinţă tuturor lucrărilor, fără a fi suprasolicitate. Proiectată ca în cazul unui excavator, cabina se roteşte odată cu braţul-macara şi poate descrie o rază de 350°, astfel încât întreaga maşină să facă mai puţine mişcări. Timpii de funcţionare sunt importanţi în industria forestieră, iar acum, clienţii Eco Log se pot baza pe tehnologia dovedită SCR a motoarelor Volvo Penta, în combinaţie cu funcţia de diagnosticare VODIA, care-l ajută pe mecanic să stabilească dacă maşina necesită întreţinere – astfel, utilajul lucrează eficient cât mai mult posibil.

Volvo Penta a fost o alegere uşoară pentru Eco Log, în mare parte datorită preocupării pentru protecţia mediului, dar şi prin faptul că ambele companii sunt suedeze; Eco Log punând accent pe folosirea de componente fabricate la nivel local. Un utilaj prototip Eco Log este folosit şi testat deja în pădurile suedeze, înainte ca noua generaţie de harvestere să fie lansată pe piaţă. „Rezultatele testelor sunt încurajatoare. Puterea şi capacitatea de reacţie sunt fantastice, iar consumul de combustibil raportat la randament este excelent, ceea ce ne interesează foarte tare, fiind o companie preocupată de mediu”, a declarat Philippe Wion, director de marketing şi vânzări la Eco Log.
Harvesterele Eco Log 550, 560, 580 şi 590 cu motoare Volvo Penta de 8 litri îşi vor face debutul expoziţional în Germania, la KWF Expo, în iunie.

MEq
By MEq ianuarie 28, 2016 12:20