Noul stivuitor electric ERD 220i cu tehnologie Li-ion integrată redefinește conceptele compactității, siguranței și ergonomiei

MEq
By MEq august 16, 2021 18:13

Noul stivuitor electric ERD 220i cu tehnologie Li-ion integrată redefinește conceptele compactității, siguranței și ergonomiei

ERD 220i este cel mai nou stivuitor electric de la Jungheinrich. Conceput pentru o utilizare flexibilă în depozite și pentru încărcarea și descărcarea camioanelor, ERD 220i are o dimensiune L2 de doar 1.065 mm și, prin urmare, este cel mai compact din clasa sa. Față de predecesorul său, ERD 220i este cu peste 300 mm mai scurt, datorită noului său concept de baterie litiu-ion, care are ca rezultat o reducere a spațiului de aproximativ 25%.

Dimensiunile compacte fac stivuitorul electric deosebit de versatil și agil. Raza sa de virare a fost redusă la doar 1.985 mm. Acest lucru creează spațiu liber în depozite și permite manevrarea precisă chiar și în spații înguste. De asemenea, permite concepte complet noi în planificarea viitoare a depozitelor. „ERD 220i oferă o eficiență maximă a spațiului. Rutele de deplasare necesită mai puțin spațiu, iar lățimile culoarului pot fi reduse. Acest lucru ne permite să oferim clienților care utilizează modelul ERD 220i mai mult spațiu de stocare pe aceeași suprafață de depozitare”, a explicat Torben Sell, manager de produs, Jungheinrich.

Mai compact, datorită noului concept de baterii Li-ion
În loc să instaleze o baterie mare între platformă și furci, așa cum a fost cazul în trecut, Jungheinrich a folosit pe ERD 220i două module de baterii de 130 Ah, care si-au găsit loc în șasiu. Înlăturarea tăvii grele pentru baterii oferă beneficii semnificative în ceea ce privește performanța electrostivuitorului. Astfel, Jungheinrich a îmbunătățit distribuția greutății în favoarea parametrilor de conducere, ceea ce se vede în accelerația puternică și în vitezele de deplasare de până la 14 km/h.

Spațiul economisit face, de asemenea, posibilă oferirea acestui stivuitor în două versiuni de platformă spațioase, fără a compromite caracterul compact și agilitatea. Ambele platforme au panouri laterale de protecție fixe pe trei laturi și permit o conducere sigură și o poziție confortabilă. „ERD 220i este mai compact, mai confortabil și mai sigur decât toate celelalte stivuitoare din clasa sa. ERD 220i redefinește agilitatea, siguranța și ergonomia cu noul concept de baterie. Nu face compromisuri și este stivuitorul căutat de clienții noștri de mult timp”, a explicat Sell.

Sigur si simplu de utilizat în rampă
Încărcarea și descărcarea camioanelor este una dintre cele mai dificile operațiuni intralogistice, atât pentru om, cât și pentru utilaj. Prin urmare, Jungheinrich a dezvoltat diverse caracteristici pentru ERD 220i pentru a oferi siguranță sporită, confort și ergonomie, care să permită o productivitate mai mare. Stivuitorul recunoaște imediat dacă se află într-un camion datorită unui senzor cu ultrasunete. Acesta activează automat luminile de lucru, iluminează camionul și asigură ridicarea rapidă și sigură a paleților – lucru deosebit de benefic în primele ore ale dimineții. Stivuitorul reduce, de asemenea, viteza la un tempo stabilit de client, astfel încât șoferul să poată trece peste pragul dintre camion și depozit, fără a pune presiuni inutile pe spate. În funcție de greutate, suspensia intuitivă reglabilă de pe ERD 220i ajută la facilitarea deplasării cu spatele în rampe. Lumina LED „Floor Spot” e protejată și integrată în peretele lateral ca o caracteristică de siguranță și poate fi comandată din fabrică, crescând vizibilitatea stivuitorului în timpul operatiunilor de transport în depozit.

Conducere și încărcare ușoare
Sistemul de direcție smartPILOT – deja cunoscut de la modelul ERC – a fost introdus acum și pe noul ERD 220i. Acesta permite controlul intuitiv al tuturor funcțiilor stivuitorului cu o singură mână, vine cu opțiunea centrării automate a volanului și este acum reglabil în înălțime ca standard. „Noile ERD 220i și ERE 225i sunt extrem de ușor de condus”, spune Sell. Noua interfață a încărcătorului asigură conectarea directă a electrostivuitorului la încărcătoarele rapide externe. Încărcătorul încorporat opțional – care permite încărcarea la orice priză – oferă o flexibilitate deosebită.

Nou catarg „triple lift”
Noua versiune a catargului de ridicare permite ca ERD 220i să aibă posibilități și mai largi de utilizare în viitor și, pe lângă încărcare și descărcare, să poată fi folosit și pentru stivuire. Un nou catarg triplu oferă, de departe, cea mai înaltă înălțime a platformei din acest segment, cu 3.760 mm. Înălțimea catargului de ridicare este atât de compactă încât stivuitorul poate fi utilizat fără probleme în remorca unui camion. ERD 220i poate fi, de asemenea, utilizat ca „double-decker”, prin ridicarea brațului de susținere și poate transporta doi paleți, unul peste celălalt, ceea ce oferă creșteri semnificative de eficiență, în special la încărcarea și descărcarea camioanelor.

Noul ERE 225i
Jungheinrich a lansat pe piață si un nou transpalet manual alimentat cu baterii. ERE 225i este chiar mai compact decât modelul ERD 220i și este ideal pentru operațiuni ce nu presupun sarcini de stivuire. Versiunea compactă are o dimensiune L2 de doar 898 mm, ceea ce duce la o reducere cu 270 mm, comparativ cu predecesorul său. Prin eliminarea catargului de ridicare și a tăvii de baterie anterioare, operatorul lui ERE 225i este mult mai aproape de furci, ceea ce îmbunătățește vizibilitatea asupra mărfurilor manipulate și asupra furcilor. Acest lucru îmbunătățește semnificativ vizibilitatea generală în timpul procesului de lucru.

MEq
By MEq august 16, 2021 18:13