CASE lansează o nouă gamă de excavatoare pe roți

MEq
By MEq ianuarie 27, 2023 21:26

CASE lansează o nouă gamă de excavatoare pe roți

CASE CE anunță lansarea unei game de patru modele de excavatoare pe roți în Seria E, iar un al cincilea model mai mare se va alătura seriei în viitor. Utilajele vor fi construite în baza unui acord existent de furnizare cu producătorul sud-coreean Hyundai Construction Equipment.

Gama de excavatoare pe roți CASE va include 2 modele convenționale WX140E și WX160E, și 2 cu rază scurtă (short radius) WX155E SR și WX175E SR. Celor patru li se va alătura, într-o etapă ulterioară, un model cu rază normală WX210E.

Noile excavatoare pe roți CASE E-Series vor încorpora componente de calitate deja consacrate și dovedite. Acestea vor fi disponibile într-o gamă de configurații de șasiu inferior, cu mai multe combinații de lame față/spate, plus stabilizatoare față/spate.

Echiparea suprastructurii va cuprinde o serie de brațe mono sau din două piese pentru toate utilajele, cu excepția modelului WX175E SR, care va fi furnizat doar cu braț articulat din două piese. Controlul standard al vitezei de croazieră va face deplasarea mai ușoară între șantiere, în timp ce mutarea materialelor pe șantier este mai eficientă prin controlul opțional al cursei și prin utilizarea comenzilor de direcție din joystick.

Tehnologie dovedită
Noile excavatoare pe roți CASE sunt propulsate de motoare diesel Cummins conforme cu norma Stage V. Cele patru modele mai mici vor folosi un motor Cummins B4.5, cu o putere maximă de 129 kW (peste standardul din industrie), în timp ce WX210E va veni cu motorul mai mare B6.7, cu o putere maximă de până la 145 kW.

Motoarele dispun de un modul de post-tratare a gazelor de evacuare extrem de eficient, ce încorporează un catalizator de oxidare diesel (DOC), sistem de reducere catalitică selectivă (SCR) și un filtru de particule diesel (DPF).

Fără a necesita un sistem complex de recirculare a gazelor de evacuare (EGR) pentru a respecta cerințele Stage V, costurile de întreținere sunt mult reduse. În plus, intervalele de service a filtrului de combustibil sunt de 1.000 de ore, iar pentru uleiul de motor și filtru sunt setate la 800 de ore, maximizând și mai mult timpii de funcționare ai utilajului.

Motoarele sunt capabile să funcționeze cu diferite tipuri de combustibili, precum: biodiesel B7 și B20, uleiurile vegetale hidrotratate (HVO) și combustibilii parafinici GTL (gas-to-liquid)), CTL (coal-to-liquids) sau BTL (biomass-to-liquid).

De la modelul WX140E până la WX175E SR, toate folosesc un sistem hidraulic Load Independent Flow Sharing de la Bosch Rexroth. Acest lucru oferă operatorului un control uniform și progresiv, îmbunătățind în același timp operarea multifuncțională a brațului, balansierului și cupei. Un compensator de presiune este încorporat în sistemul de control, pentru a permite performanța de partajare a debitului hidraulic în operațiuni simultane de deplasare și de folosire a brațului.

WX210E va veni cu un sistem hidraulic central deschis cu Electric Positive Flow Control, de la Kawasaki. Acesta folosește un circuit cu două pompe, oferind distribuția de putere necesară pentru o operare lină și productivă. O supapă de reducere a presiunii proporționale electro-hidraulice ajută la reducerea consumului de combustibil și la creșterea performanței.

Operatorii pot beneficia, opțional, de o frână automată de săpare și de un control fin de pivotare, pentru a ușura și mai mult controlul mișcărilor utilajului. O blocare de siguranță automată, similară cu sistemul de pe excavatoarele pe șenile din seria E, previne mișcarea nedorită a suprastructurii utilajului atunci când ușa cabinei este deschisă.

Confortul operatorului
Cabina excavatoarelor pe roți din seria E dispune de o coloană de direcție telescopică (cu două puncte de înclinare, pentru a permite tuturor operatorilor să găsească o poziție confortabilă de condus). Parbrizul are ștergătoare paralele atât în secțiunea superioară, cât și în cea inferioară, utilajele putând fi furnizate cu o cameră retrovizoare opțională pentru partea dreaptă. Monitorul CASE 360° Maximum View este oferit tot ca opțiune, împreună cu radarul montat în spate (pentru vizibilitate și siguranță).

Monitorul CASE Maximum View folosește patru camere, montate în jurul mașinii, pentru a oferi o vedere aeriană de 360°. Acest lucru oferă operatorului o vedere completă a utilajului pe șantier, sporind siguranța și vizibilitatea și prevenind potențialele coliziuni. Alarma radar opțională poate fi setată la cinci niveluri de distanță față de utilaj, avertizând operatorul cu privire la orice posibilă coliziune în spate sau lateral. Excavatoarele au standard șase lumini de lucru cu LED, pentru o vizibilitate optimă în condiții de lumină slabă.

Monitorul cu ecran tactil de 8 inch oferă acces la un meniu de sistem ce controlează toate funcțiile mașinii. Un ecran secundar este disponibil pentru camerele video. Operatorul poate naviga pe ecranul principal printr-un controler de tipul jog-dial, care controlează și clapeta de accelerație a motorului. Acest jog-dial are 10 poziții de turații ale motorului.

Operatorul poate selecta din meniurile monitorului până la 10 setări prestabilite de debit hidraulic auxiliar și presiune. Acest lucru facilitează schimbarea uneltelor de lucru hidraulice, cu debite hidraulice potrivite pentru fiecare unealtă în parte. Joystick-ul din dreapta are, de asemenea, un comutator pentru a selecta debitul auxiliar unidirecțional sau bidirecțional.

MEq
By MEq ianuarie 27, 2023 21:26