Platforma RoadStars aniversează doi ani de la lansarea în România

MEq
By MEq aprilie 2, 2018 21:30

Platforma RoadStars aniversează doi ani de la lansarea în România

Interviuri cu șoferi profesioniști, informații și reportaje despre evenimente și competiții locale sau internaționale, recomandări utile pentru șoferii și transportatorii experimentați sau pentru cei aflați la început de drum – acestea sunt doar câteva dintre subiectele disponibile pe platforma RoadStars powered by Mercedes-Benz Trucks, lansată în România în martie 2016.

RoadStars România a prezentat poveștile adunate în cele două săptămâni petrecute într-un Mercedes-Benz Actros pe drumurile Europei în cadrul proiectului #RoadStarsTrip, organizat la finalul anului 2017. În cadrul interviurilor cu șoferii români întâlniți pe traseu, am observat că pasiunea pentru camioane nu cunoaște limite.

Din universul Mercedes-Benz Trucks
La fiecare trei minute, în cadrul fabricii Mercedes-Benz din Wörth sunt asamblate o cabină pentru şofer şi un şasiu. De jumătate de secol, fabrica Mercedes-Benz din Wörth este cea mai mare fabrică de asamblare a camioanelor din întreaga lume, putând fi descoperită acum și online, în seria de materiale video „Fabrica”.

RoadStars Trophy 2018
Competiția lansată în 2015 de Mercedes-Benz sub denumirea Truck Trophy continuă în 2018 sub numele RoadStars Trophy. Concursul oferă şansa tuturor șoferilor de autocamioane, indiferent de vârstă, sex, experiență profesională sau modelul de autocamion pe care îl conduc, să ia parte la experiența memorabilă. Înscrierile pentru RoadStars Trophy 2018 s-au realizat exclusiv prin intermediul platformei online RoadStars, în perioada 12 decembrie 2017 – 4 februarie 2018. Selecția participanților în etapa națională a RoadStars Trophy a fost efectuată prin tragere la sorți, extragerea fiind realizată de reprezentanții Daimler AG.

Safety Training și Tipper Show
Pe 17 martie, la Baden-Airpark (Germania), Mercedes-Benz Trucks a organizat Safety Training, un instructaj dedicat siguranței în trafic efectuat de echipa Mercedes-Benz TruckTraining. La eveniment au participat 24 de membri RoadStars din Elveția, Germania, Marea Britanie, Olanda și România, selectați prin tragere la sorți dintre sutele de candidați înscriși pe RoadStars. Cursurile au avut atât o componentă teoretică, cât și activități practice: poziția corectă a scaunelor, câmpul vizual ideal şi tehnici de conducere, anticiparea şi evitarea unor situații periculoase, frânarea şi evitarea obstacolelor la diferite viteze, precum și pe suprafețe diferite, conducerea corectă în curbe şi frânarea optimă, precum şi exerciții aplicate cu o remorcă specializată.

Un alt eveniment dedicat membrilor RoadStars este Tipper Show, un test-drive offroad cu autobasculante organizat la Wörth, în Germania. Înscrierile se desfășoară în perioada 13.03.2018 – 08.04.2018, de asemenea pe platforma RoadStars. Pentru a putea participa la astfel de evenimente exclusiviste, pentru a fi la curent cu toate articolele publicate şi competiţiile organizate sau pentru a socializa cu ceilalţi membri activi, utilizatorii RoadStars trebuie să se înregistreze cu numele şi numărul permisul de conducere pentru camioane, primind astfel statutul de membru cu Volan Albastru.

MEq
By MEq aprilie 2, 2018 21:30