Cat aduce pe piata noile lansatoare de conducte PL72, PL83 şi PL87

MEq
By MEq octombrie 5, 2015 09:31

Cat aduce pe piata noile lansatoare de conducte PL72, PL83 şi PL87

Story Highlights

  • Capacităţi mari de ridicare, saşiu şi cabină special concepute, control hidraulic precis şi lanţ cinematic integrat

Related Articles

Noile lansatoare de conducte Cat PL72, PL83 şi PL87 au capacităţi mari de ridicare, saşiu şi cabină special concepute, control hidraulic precis şi lanţ cinematic integrat.

Troliile cu viteză variabilă pentru catarg și cârlig oferă un control precis, iar sistemul de contragreutate îmbunătățit asigură un centru de greutate scăzut noilor lansatoare de conducte PL72, PL83 și PL87. Totodată, noua cabină ROPS (structură de protecție la rostogolire) este acum etanşată și încorporează noi funcții ce sporesc confortul operatorului. Mașinile au fost proiectate pentru a avea o capacitate de ridicare îmbunătăţită, abilitatea de a lucra în pante, precum şi uşurinţă în operare şi de transport.

Capacitatea de ridicare nominală (la punct critic) a modelului PL72 este de 40.823 kg; cea a lui PL83 e de 77.111 kg, iar a lui PL87 e de 97.972 kg. Trenul de rulare cu roată dinţată de concepţie elevată asigură tracţiune superioară şi stabilitate utilajului. Modelul PL72 este dotat cu un motor Cat C9.3 ACERT, conform cu norma Tier 4F, cu o putere maximă de 257 hp (192 kW), iar PL83 şi PL87 împart acelaşi tip de motor Cat C15 ACERT Tier 4F, de 363 hp (271 kW). De asemenea, utilajele dispun de convertizor de cuplu şi transmisie planetară Powershift controlată electronic.

C10505892

Designul modular al troliurilor permite servisarea rapidă chiar la faţa locului, iar segmentele contragreutăţii ajută la obţinerea unor performanţe optime de ridicare, fiind extensibile hidraulic pentru un balans eficient al încărcăturii. Catargul uşor şi rezistent prezintă o construcţie din oţel de mare durabilitate şi un design ce facilitează vizibilitatea la punctul de lucru. PL83 şi PL87 folosesc două tipuri de catarg, de 7,3 m şi de 8,5 m. Tot două catarge sunt disponibile şi pentru PL72, de 6,1 m şi de 7,3 m.

Confortul operatorului se traduce printr-o cabină mai bine izolată fonic, cotiere reglabile, opţiuni de ventilare/încălzire a scaunului sau un ecran LCD care afişează informaţii de diagnosticare, ce-i permit operatorului să creeze profiluri individuale de lucru şi setări operaţionale. De asemenea, noua cabină este special concepută de inginerii Caterpillar pentru astfel de aplicaţii. Pentru a creşte siguranța pe şantier, utilajele sunt dotate şi cu cameră pentru vederea în spate și au un sistem standard de detectare a prezenței operatorului, care permite maşinii să funcționeze la ralanti atunci când operatorul nu este așezat, dar blochează sistemul de propulsie, pentru a evita mișcarea involuntară.

MEq
By MEq octombrie 5, 2015 09:31