O nouă generație de tocătoare pentru deșeuri Hammel

MEq
By MEq august 23, 2021 13:41

O nouă generație de tocătoare pentru deșeuri Hammel

Anul acesta, Hammel Recyclingtechnik GmbH a lansat o nouă generație de tocătoare. Producătorul german a început așa-numita (r)evoluție cu tocătorul primar HAMMEL tip VB 750 DK L.V. în „versiunea lungă” (Long Version), care este succesorul celui mai bine vândut tocător al său, VB 750 DK.

Utilajul este caracterizat de o unitate de tocare modificată ce include arbori de mărunțire de 2 m lungime. Materialele de mari dimensiuni, precum paleții și deșeurile voluminoase, sunt mai bine trase și pot fi încărcate cu ușurință folosind un încărcător frontal.

Cuțitele interschimbabile ale noilor arbori de mărunțire extinsi sunt proiectate în așa fel încât să permită mărunțirea multifuncțională (de exemplu, prelucrarea deșeurilor lemnoase și a resturilor vegetale, a rădăcinilor, a traverselor de cale ferată, a deșeurilor voluminoase, comerciale și menajere, precum și a anvelopelor uzate sau a resturilor din aluminiu). Prin aceasta, Hammel răspunde cererii clienților de pe piață, care sunt nevoiți să lucreze cu o varietate de materiale.

Un magnet super-puternic din neodim separă metalele feroase. Acesta este instalat într-o poziție modificată pe banda de descărcare și permite o separare mai bună a metalelor. Prin construcția ușoară a magnetului de neodim, greutatea totală a utilajului rămâne aceeași cu cea a modelului anterior. Noua banda de descărcare are o înălțime de descărcare de aprox. 4.600 mm. Acest lucru permite stocarea de materiale cu volum mare; de asemenea, produsul finit poate fi descărcat direct în containere sau camioane.

Tocătorul are o productivitate ridicata datorită noului motor Cat C9.3 Stage V, de 380 hp, și sistemului său hidraulic de ultimă generație. Modelele de tocătoare VB 750 D (semi-mobil cu cârlig) și VB 750 E (staționar cu transmisie electrică) vor fi convertite, în viitorul apropiat, la versiunea cu arbori lungi (long version).

MEq
By MEq august 23, 2021 13:41