BKT se adaptează provocărilor din operațiunile de manipulare industrială

MEq
By MEq mai 1, 2022 11:31

BKT se adaptează provocărilor din operațiunile de manipulare industrială

Story Highlights

  • BKT Tires
  • BKT MAGLIFT
  • BKT Maglift ECO
  • BKT Maglift PREMIUM
  • BKT LIFTMAX LM 81
  • anvelope BKT pentru stivuitoare
  • industrial handling operations
  • All Steel structure

Related Articles

Activitățile logistice industriale creează numeroase provocări pentru operarea utilajelor în acest mediu și în special pentru anvelopele cu care sunt echipate. Pentru transportul și manipularea mărfurilor este nevoie de stabilitate absolută, tracțiune, capacitate de încărcare și, nu în ultimul rând, de un nivel sporit de confort în timpul condusului. Dar, mai presus de toate, este esențial ca anvelopele să asigure un nivel considerabil de putere și robustețe: mai ales în cursul operațiunilor logistice, înlocuirea unei anvelope din cauza deteriorării sau perforării ar necesita noi investiții și ar cauza perioade de inactivitate pentru vehicul, afectând astfel productivitatea.

În plus, proiectarea vehiculelor industriale, inclusiv a stivuitoarelor, se dezvoltă rapid cu produse care beneficiază de pe urma tehnologiei tot mai avansate. Pentru a face față cerințelor și provocărilor cu care se confruntă un sector aflat în continuă evoluție, BKT lucrează încontinuu la proiectarea de soluții industriale care să le ofere utilizatorilor cele mai bune performanțe și să fie adecvate utilajelor din ce în ce mai sofisticate. Din acest motiv, compania indiană dezvoltă noi compuși extrem de rezistenți la tăiere, rupere și la căldură foarte mare, care să transporte sarcini grele, menținând însă o excelentă valoare TKPH (raportul mediu dintre greutatea transportată de vehicul și km/h).

În cadrul gamelor principale de anvelope proiectate de BKT pentru a îmbunătăți performanța stivuitoarelor moderne, se remarcă gama MAGLIFT, ce garantează performanțe optime din punctul de vedere al siguranței și al capacității de încărcare, asigurând totodată o bună distribuție a sarcinii și o stabilitate excelentă. Este o anvelopă solidă, extrem de rezistentă, proiectată pentru a reduce riscul de derapare chiar și în condiții extreme, datorită firelor de oțel care ranforsează structura produsului. Anvelopele MAGLIFT au în componența lor un compus special, care le face deosebit de rezistente la uzură și la tăieturi. În plus, pentru confortul operatorilor, a fost introdus un compus mai moale în partea centrală a secțiunii anvelopei, oferindu-le astfel operatorilor un nivel excelent de confort în timpul condusului.

MAGLIFT ECO este o anvelopă prevăzută cu fire de oțel încorporate în talon, care oferă tracțiune maximă și previne orice tip de derapare.
În plus, este realizată cu două straturi de compus din cauciuc și are o formă specială și caneluri foarte largi, asigurând o stabilitate excepțională și o distribuție excelentă a sarcinii. Printre caracteristicile sale distinctive se numără și protecția specială a jantei, concepută pentru a o proteja împotriva deteriorării și loviturilor. Rezistența redusă la rulare și rezistența ridicată la supraîncălzire garantează eficiența maximă. MAGLIFT ECO este disponibilă în versiunile standard și „LIP”, cea din urmă având un talon asimetric datorită căruia nu mai este nevoie să se adauge flanșe.

Pe de altă parte, MAGLIFT PREMIUM a fost proiectată pentru stivuitoarele folosite pentru cele mai dificile operațiuni și este prevăzută cu o bandă de rulare mai adâncă, pentru a garanta un ciclu de viață îndelungat. Datorită designului special al benzii de rulare, anvelopa le oferă operatorilor un control excelent al direcției și o foarte bună tracțiune înainte și în lateral. Canelura centrală a benzii de rulare asigură o rezistență scăzută la rulare. Este disponibilă atât în versiunea standard, cât și în versiunea „LIP”.

Pe lângă MAGLIFT, o altă soluție extrem de performantă pentru stivuitoare este LIFTMAX LM 81, anvelopa cu o structură în întregime din oțel, ce garantează un nivel maxim de putere și robustețe pentru carcasă și rezistență redusă la rulare, care se transpun în costuri de operare scăzute și un ciclu de viață mai mare pentru anvelopă. LIFTMAX LM 81 asigură un confort excelent în timpul condusului, esențial pentru acest tip de activitate, în special pe drumuri lungi, și o stabilitate excepțională chiar și la viteze mari.

Aceste produse speciale pentru stivuitoare se alătură unei game deja bogate dedicate utilajelor și vehiculelor care execută operațiuni de încărcare, compactare, construire, reciclare, logistică, manipulare industrială și în porturi, lucrări edilitare, excavare, transport și transport intermodal.

Obiectivul BKT este acela de a răspunde cerințelor numeroase și diverse ale utilizatorilor, furnizând anvelope adecvate și speciale pentru fiecare tip de operațiune. Din acest motiv, compania lucrează în permanență pentru a-și lărgi gama de anvelope, care cuprinde în prezent peste 3.200 de produse.

MEq
By MEq mai 1, 2022 11:31