Atlas Copco achiziționează o parte din compania suedeză de soluții software Mobilaris

MEq
By MEq iunie 16, 2017 21:59

Atlas Copco achiziționează o parte din compania suedeză de soluții software Mobilaris

Atlas Copco va achiziționa o parte din Mobilaris MCE AB, o companie suedeză ce oferă soluții software avansate pentru optimizarea operațiunile miniere subterane.

Atlas Copco va achiziționa 34% din Mobilaris MCE, cu sediul în Luleå, Suedia, un business ce face parte din Mobilaris AB. Soluțiile software Mobilaris MCE oferă informatii situaționale despre mine, poziționare în timp real și date detaliate despre starea vehiculelor, echipamentelor și personalului, prezentate într-o interfață 3D sofisticată. Software-ul este folosit pentru aplicații miniere subterane, tuneluri și alte construcții civile. Compania are aproximativ 20 de angajați și a avut venituri în 2016 de aproximativ 3,5 mil. USD.

„Echipa inovatoare de la Mobilaris va juca un rol-cheie, deoarece Atlas Copco își dezvoltă în continuare soluțiile digitale și de automatizare, oferind clienților din domeniul mineritului și ingineriei civile o siguranță sporită, o excelentă performanță operațională și o productivitate îmbunătățită. Acesta este viitorul în minerit”, a declarat Helena Hedblom, președinte al diviziei Mining and Rock Excavation Technique de la Atlas Copco.

Achiziția se așteaptă să fie finalizată la începutul celui de-al treilea trimestru al anului 2017. Prețul de achiziție nu este dezvăluit. Mobilaris MCE va funcționa ca o companie separată, parțial deținută de Atlas Copco.

MEq
By MEq iunie 16, 2017 21:59