Hitachi introduce cinci excavatoare miniere cu acţionare electrică – seria EX-6

MEq
By MEq martie 30, 2016 16:59

Hitachi introduce cinci excavatoare miniere cu acţionare electrică – seria EX-6

Divizia americană a Hitachi Construction Machinery a anunţat lansarea pe pieţele din US şi America Latină a cinci excavatoare miniere cu motoare electrice – EX1900E-6, EX2600E-6, EX3600E-6, EX5600E-6 şi EX8000E-6.

Cele cinci excavatoare miniere EX-6 acţionate de motoare electrice avansate, cu zero emisii, sunt concepute pentru a fi rentabile în operaţiunile miniere unde energia electrică este soluţia disponibilă. Combinația de caracteristici de pe noile excavatoare electrice EX-6 va oferi valoare clienţilor, asigurand o productivitate mai mare și un cost total de proprietate scăzut prin eficiența, fiabilitatea și durabilitatea lor – a afirmat un oficial Hitachi. Motoarele electrice Hitachi TFOA-KK sunt puternice, dure și necesită mai puține operaţiuni pentru revizie, inspecția periodică și service. Tensiunea electrică a motoarelor variază între 6600 V – 6900 V AC / 60 Hz și rezultă într-o putere nominală continuă de la 610 kW (EX1900E-6) până la 1200 kW x 2 (la EX8000E-6).
Designul noii serii EX-6 simplifică şi îmbunătăţeşte operaţiunile zilnice de întreţinere, astfel că „uriaşii” nu necesită consumabile costisitoare precum ulei de motor, filtre, lichide de răcire sau curele pentru ventilatoare. De asemenea, componentele asociate unui motor obişnuit sunt eliminate – radiatoare, filtre de aer sau sisteme de eşapament.

Operatorii noilor excavatoare beneficiază de o staţie de lucru confortabilă şi cu o vizibilitate îmbunătăţită, vibraţiile în cabină fiind reduse cu 20-30%, graţie suporţilor elastici cu lichid (comparativ cu cei din cauciuc). Displayul oferă informaţii importante despre statusul maşinii, făcând operarea mai precisă.
Excavatoarele vin echipate cu un sistem de monitorizare de la distanţă, ce oferă acces la datele maşinii de pe un computer personal prin Global e-Service. Totodată, toate cele cinci excavatoare pot beneficia de sistemul opţional SkyAngle ce îmbunătăţeşte vederea periferică în jurul maşinii oferind multiple imagini sintetizate, capturate de camere video amplasate special în patru puncte cheie.
La fel ca la celelalte utilaje Hitachi din gama mining, ataşamentele frontale ale excavatoarelor electrice EX-6 sunt fabricate din plăci de oţel sudate, nu din structuri turnate. Braţul şi balansierul sunt construite din plăci de oţel rezistent cu grad înalt de elasticitate, într-un design cu secţiune „full box”, pentru a rezista forţelor de torsiune şi încovoiere. Designul trenului de rulare al celor cinci modele este acelaşi ca la populara serie Giant EX.

MEq
By MEq martie 30, 2016 16:59