Caterpillar prezintă un prototip de baterii pentru utilaje off-highway

MEq
By MEq octombrie 6, 2022 00:24

Caterpillar prezintă un prototip de baterii pentru utilaje off-highway

Story Highlights

  • Caterpillar
  • prototip de baterii pentru utilaje off-highway
  • tehnologie litiu-ion si design modular
  • Bauma 2022
  • Caterpillar Industrial Power Systems
  • prototype batteries for off-highway equipment
  • lithium-ion technology

Related Articles

Ca parte a strategiei companiei de a-și sprijini clienții în procesul tranziției energetice către un viitor cu emisii reduse de carbon, Caterpillar anunță dezvoltarea noilor baterii de 48 de volți, 300 de volți și 600 de volți pentru industria off-highway.

Valorificând expertiza rețelei globale de centre tehnice Caterpillar din S.U.A., Marea Britanie, China și India, programul se concentrează inițial pe soluții de baterii pentru utilaje folosite în principal în aplicații industriale.

Gama de baterii folosește tehnologia litiu-ion și are un design modular pentru a optimiza performanța și ambalarea. În plus, bateriile au fost proiectate având în vedere sustenabilitatea pe tot parcursul ciclului lor de viață, cu potențialul de reutilizare și reciclare la sfârșitul vieții.

Programul de dezvoltare include, de asemenea, invertoare, motoare, comenzi electronice, servicii digitale și alte tehnologii critice pentru a oferi performanța, fiabilitatea, durabilitatea, mentenabilitatea și valoarea pe termen lung, necesare cumpărătorilor de utilaje care lucrează în medii de operare dificile.

Caterpillar va prezenta prototipuri ale tehnologiilor sale de baterii în cadrul târgului Bauma 2022, în perioada 24-30 octombrie la München, Germania.

„Caterpillar a demonstrat un angajament de lungă durată față de sustenabilitate prin îmbunătățirea operațiunilor, sprijinindu-și clienții noștri să atingă obiectivele de mediu”, a declarat Steve Ferguson, vicepreședinte senior Caterpillar Industrial Power Systems. „Anunțul despre programul nostru de baterii este cel mai recent pas al nostru în combinarea unui inventar larg de inovații cu cunoștințe extinse despre industria off-highway, pentru a oferi soluții destinare unei game largi de nevoi de putere, tipuri de aplicații, cicluri de funcționare și medii de operare.”

Angajamentul Caterpillar pentru sustenabilitate
Caterpillar s-a angajat ca 100% din noile sale produse, până în 2030, saa fie mai sustenabile decât generația anterioară, ceea ce se reflectă în gama de soluții de putere industrială și servicii integrate, reglate fin pentru proprietarii de utilaje actionate de motoare Cat.

Caterpillar furnizează o gamă extinsă de soluții și expertiză care îi ajută pe clienți să-și atingă obiectivele pentru un viitor cu emisii reduse de carbon.
• Caterpillar oferă o gamă completă de motoare diesel de la 11 hp (8,2 kW) la 2.100 hp (1566 kW) ce îndeplinesc standardele de emisii EU Stage V și U.S. EPA Tier 4 Final, cu performanțe superioare și costuri de operare reduse.
• Motoarele diesel Cat pot funcționa cu combustibili lichizi regenerabili și, de peste un deceniu, acceptă utilizarea biodieselului și a HVO. În iunie, Caterpillar a anunțat că motoarele Cat din seria C utilizate pentru a acționa stațiile mobile de concasare și sortare Sandvik pot funcționa cu combustibili regenerabili și alternativi, inclusiv ulei vegetal hidrotratat (HVO) certificat EN15940 sau ASTM D975*.
• Caterpillar oferă o suită integrată de soluții conectate care asigură vizibilitate excepțională și inteligență activă pentru a optimiza eficiența motorului.
• Rețeaua globală de dealeri Cat oferă o suită completă de servicii de întreținere proactivă a flotei, susținute de piese Cat originale pentru a ajuta la maximizarea eficienței și sustenabilității pe parcursul ciclului de viață al utilajelor.
• Dealerii Cat oferă o gamă completă de opțiuni de remanufacturare și reconstrucție ce readuc componentele aflate la sfârșitul duratei de viață inițiale la o starea nouă, reducând deșeurile și minimizând nevoia de materii prime, energie și apă pentru fabricarea de piese noi.
• Caterpillar își valorifică experiența dovedită în întregul spectru de segmente de piață, aplicații și tehnologii noi de propulsie – inclusiv prototipuri de baterii electrice și cu hidrogen –, pentru a recomanda soluția ideală de acționare cu intensitate redusă de carbon.

MEq
By MEq octombrie 6, 2022 00:24