Sandvik alege motoare Cat pe HVO pentru a reduce emisiile de CO2

MEq
By MEq iulie 5, 2022 21:24

Sandvik alege motoare Cat pe HVO pentru a reduce emisiile de CO2

Angajamentul de lungă durată al Caterpillar față de sustenabilitate și sprijinul pentru clienți pe durata tranziției energetice către un viitor cu emisii reduse de carbon înseamnă că motoarele industriale Cat au fost, de mulți ani, capabile să funcționeze cu o gamă de combustibili regenerabili și alternativi.

Motoarele Cat C-Series livrate stațiilor mobile de concasare și sortare Sandvik pentru aplicații miniere și de construcții pot funcționa cu combustibili regenerabili și alternativi, inclusiv ulei vegetal hidrotratat (HVO), certificat conform EN15940 sau ASTM D975.

Sandvik a finalizat cu succes testele pe gama sa de utilaje pentru a confirma că pot funcționa cu HVO fără modificări la nivelul motoarelor sau al rezervoarelor de combustibil. Acest lucru ajută Sandvik și clienții săi să reducă emisiile nete de dioxid de carbon (CO2) cu până la 90%, comparativ cu motoarele convenționale diesel.

Colaborare cu dealerul Cat Finning din Marea Britanie și Irlanda
Sandvik este un furnizor de utilaje comerciale și industriale, oferind soluții de top pentru industria minieră, de cariere și de construcții. Compania livrează cantități mari de utilaje mobile de concasare și sortare care pot contribui la emisiile de CO2 atunci utilizează motoare diesel obișnuite. Pentru a face trecerea către un business mai sustenabil, Sandvik Mobiles a decis să investească în HVO ca sursă de combustibil regenerabil și a apelat la dealerul Cat Finning din UK și Irlanda pentru a furniza motoare compatibile.

HVO este o formă de motorină sintetică regenerabilă, produsă din grăsimi și uleiuri reziduale prin hidro-procesare. Performanțele sale sunt similare cu cele ale motorinei obișnuite, însă cu o amprenta redusă de carbon asociată funcționării motorului, putând reduce oxizii de azot (NOx) și particulele (PM), în anumite condiții. Asemănarea sa cu motorina, ca structură chimică, înseamnă că puterea utilajului și timpul de funcționare nu sunt compromise atunci când HVO este introdus ca alternativă. Acesta poate fi, de asemenea, amestecat cu motorina.

Sprijin pentru cerințele de tranziție energetică ale clienților
„Ne concentrăm pe dezvoltarea de produse și servicii pentru a ne ajuta clienții să treacă la o economie cu emisii reduse de carbon, pentru a îndeplini scopul companiei noastre de a contribui la construirea unei lumi mai bune și mai durabile”, a comentat Steve Ferguson, vicepreședinte Caterpillar Industrial Power Systems.

„Dealerul nostru Cat Finning și-a oferit expertiza pe tot parcursul proiectului, împărtășind cunoștințele sale extinse despre motoare și combustibili pentru a oferi Sandvik toate informațiile de necesare”, a continuat Steve. „Motoarele noastre Cat din seria C oferă clienților flexibilitatea de a utiliza HVO atât ca înlocuitor, cât și ca adaos la combustibilul lor diesel convențional, în funcție de cerințele lor.”

*Combustibilii trebuie să îndeplinească specificațiile și caracteristicile descrise pe cat.com pentru a fi utilizați în motoarele Cat și pentru a reduce riscul de downtime.

MEq
By MEq iulie 5, 2022 21:24