Webasto și IAV vor colabora în dezvoltarea de vehicule comerciale electrice

MEq
By MEq decembrie 2, 2021 17:02

Webasto și IAV vor colabora în dezvoltarea de vehicule comerciale electrice

Având în vedere orientările din ce în ce mai stricte privind emisiile, producătorii de vehicule investesc tot mai mult în sisteme alternative de propulsie. Specialistul german în tehnologie, IAV, și Webasto, furnizor de renume pe piața de automotive, se vor ocupa în comun de electrificarea vehiculelor viitorului (autobuze, camioane și utilaje) – cele doua companii au convenit asupra unei colaborări tehnologice pentru vehiculele comerciale electrice. Prin urmare, Webasto și IAV vor oferi clienților sisteme complet integrate pentru vehiculele comerciale electrice.

Webasto are expertiză în materie de componente, inclusiv baterii, sisteme de încălzire de înaltă tensiune (HVH) și pompe de căldură. IAV își aduce expertiza din domeniul dezvoltării complete a vehiculelor și a integrării sistemelor. Clienții vor primi astfel soluții cuprinzătoare adaptate la cerințele de performanță și de produs ale vehiculului în cauză și integrate perfect în vehicul. Integrarea rapidă a sistemului va permite producătorilor de vehicule să scoată produce pe piață, mai rapid și mai rentabil.

Heike Niehues, responsabil Webasto, a subliniat importanța parteneriatelor în domeniul electromobilității: „Astfel de colaborări sunt factori importanți, pentru a putea oferi clienților noștri soluții care să răspundă nevoilor lor. Ele se adresează mobilității sustenabile pentru clienții noștri finali comuni – astfel încât electromobilitatea să fie un succes în domeniul vehiculelor comerciale electrice.”

Prin acordul lor, cele două companii construiesc în continuare un parteneriat solid pe o nouă fundație: se cunosc și se apreciază reciproc pe baza proiectelor comune. IAV a colaborat deja cu succes cu Webasto la dezvoltarea sistemului modular E-toolkit pentru vehicule comerciale. Sistemul urmează să fie utilizat pentru convertirea autobuzelor diesel supraetajate în vehicule cu propulsie electrică.

MEq
By MEq decembrie 2, 2021 17:02