DEUTZ și Daimler Truck vor colabora în dezvoltarea și comercializarea de motoare medii și grele

MEq
By MEq ianuarie 30, 2023 22:28

DEUTZ și Daimler Truck vor colabora în dezvoltarea și comercializarea de motoare medii și grele

Story Highlights

  • Deutz AG
  • Daimler Truck Ag
  • colaborare
  • motoare heavy-duty
  • motoare medium-duty

Related Articles

DEUTZ AG și Daimler Truck AG au semnat acorduri care îi permit producătorului din Köln (DEUTZ) acces la motoarele Daimler până la sfârșitul acestui deceniu. Acordurile includ atât motoarele de capacitate medie (Daimler Truck seria MDEG), potrivite pentru utilizare în aplicații ce implică utilaje de construcții, cât și motoarele heavy-duty (Daimler Truck seria HDEP). Ca urmare, DEUTZ va putea să atragă noi grupuri de clienți, să economisească costurile de dezvoltare, să-și extindă gama de motoare moderne cu ardere internă și, desigur, să crească în continuare acest domeniu de business.

Colaborarea dintre cele două companii se concentrează pe două domenii:
1. DEUTZ va achiziționa IP-ul on-highway pentru motoarele MDEG de putere medie Daimler Truck, astfel încât să le poată dezvolta în continuare, inclusiv pentru utilizarea în aplicații off-highway, cum ar fi mașinile agricole și utilajele de construcții.
2. DEUTZ va dobândi drepturi de licență de la Daimler Truck, astfel încât să poată dezvolta în continuare seria HDEP Daimler Truck heavy-duty pentru utilizare în aplicații off-highway. De asemenea, va distribui aceste motoare în mod independent.

Colaborarea prevede diverse modalități de producție. Motoarele grele (heavy-duty) vor continua să fie construite de Daimler Truck la uzina Mercedes-Benz din Mannheim și expediate către DEUTZ pentru asamblarea finală, în timp ce motoarele medii (medium-duty) vor fi produse complet de către DEUTZ. Variantele de motoare care vor fi comercializate de DEUTZ sunt programate să intre în producție în 2028.

Colaborarea dintre cele două companii este un prim semn al strategiei Dual+, recent anunțate de DEUTZ, în baza căreia nu numai că va intensifica dezvoltarea unui portofoliu de produse neutru din punct de vedere climatic, dar și optimizarea și dezvoltarea pe mai departe a motoarelor sale clasice.

„Cooperarea cu Daimler Truck ne va îmbunătăți semnificativ poziția de start pe o piață în dezvoltare, deoarece vom avea acces la motoare avansate tehnologic și vom putea atrage noi grupuri de clienți în același timp. Aplicațiile grele și agricultura încă necesită sisteme de propulsie convenționale bazate pe motoare cu ardere internă, iar acestea pot fi mai ecologice prin funcționarea cu combustibili sintetici. Prin urmare, în următorii câțiva ani, nu numai că ne vom îmbunătăți portofoliul de produse neutre din punct de vedere climatic, dar ne vom extinde și mai mult divizia de motoare clasice”, a spus CEO-ul DEUTZ, Dr. Sebastian C. Schulte.

În cadrul noii sale strategii, DEUTZ a anunțat la jumătatea lunii ianuarie că, pe lângă investițiile într-un portofoliu de produse ecologice (green), intenționează să se impună permanent printre primii trei producători independenți de motoare, inclusiv prin achiziții și colaborări. Prin urmare, compania intenționează să joace un rol activ în consolidarea pieței motoarelor.

Dr. Andreas Gorbach, membru al Consiliului de Administrație al Daimler Truck AG și responsabil pentru Truck Technology, a spus: „Suntem încântați să intrăm în parteneriat cu specialistul consacrat și independent DEUTZ. În conformitate cu focusul nostru strategic pe transportul neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon la nivel local, am anunțat anul trecut că Daimler Truck nu va mai investi banii proprii în dezvoltarea ulterioară a motoarelor sale medii pentru standardul de emisii Euro VII.”

MEq
By MEq ianuarie 30, 2023 22:28