Wacker Neuson lansează primul său miniexcavator electric zero-tail cu acumulatori

MEq
By MEq martie 29, 2018 13:46

Wacker Neuson lansează primul său miniexcavator electric zero-tail cu acumulatori

La Intermat 2018, Wacker Neuson va prezenta primul său mini-excavator complet electric, cu acumulatori. EZ17e se comportă și se manevrează precum un model diesel. Gama de soluții cu emisii zero de la Wacker Neuson este extrem de ergonomică și ecologică si nu compromite performanțele utilajelor.

Wacker Neuson își consolidează poziția în segmentul emisiilor zero cu utilaje precum EZ17e. Niciun alt producător nu oferă un portofoliu atât de larg de echipamente electrice ușoare și compacte. Gama „zero emisii“ cuprinde în prezent două maiuri compactoare cu acumulatori, un excavator cu dublă acționare (dual power), două încărcătoare frontale electrice pe roți, un dumper electric și o placă vibratoare cu acumulator. Excavatorul electric zero-tail EZ17e este ultima noutate a gamei și va fi disponibil începând din 2019. Prin seria zero emisii, compania își propune să ofere o alternativă fiabilă la motoarele convenționale, în fiecare dintre principalele grupe de produse.

EZ17e se poate baza în întregime pe bateria sa. Dar poate fi operat și în timp ce este conectat la rețea –chiar în timpul încărcării – datorită sistemului inteligent de management al încărcării. Acest lucru îl face ideal în medii în care emisiile și zgomotul trebuie reduse la minimum – de exemplu, în zone urbane sau în lucrări la interior, precum și în apropierea școlilor și a spitalelor. Împreună cu celelalte produse Wacker Neuson din gama „zero emission“, acest utilaj contribuie la șantierele de construcții care doresc să reducă zgomotul și să elimine emisiile.

Mini-excavatorul este un model zero-tail și, prin urmare, operatorii nu au de ce să-și facă griji cu privire la deteriorarea mașinii atunci când lucrează în apropierea zidurilor sau în spații închise (spatele excavatorului electric nu se nu depășește trenul de rulare). Acest lucru îl face pe EZ17e ideal și în construcția de tuneluri, lucrări de demolare și reamenajare în spații închise sau în lucrări de restaurare în clădiri. Acestea sunt mediile în care contractorii au nevoie de mașini puternice și compacte, care pot fi operate fără a produce emisii.

„Wacker Neuson produce echipamente inovatoare ușoare și compacte, practice și economice de 170 de ani încoace. Ne-am canalizat expertiza acumulată de-a lungul anilor în materie de produse cu emisii zero în primul nostru excavator cu tehnologie cu acumulatori și acționare electrică. Activitatea noastră de dezvoltare se concentrează întotdeauna pe utilitatea și valoarea clientului. De aceea nu facem compromisuri în ceea ce privește performanța, cu puteri nominale care să corespundă celor ale modelului nostru cu motor diesel”, explică Martin Lehner, CEO al Wacker Neuson SE.

Toate funcțiile hidraulice au aceeași putere ca cele ale modelului convențional. Acumulatorul este integrat în compartimentul motor existent. EZ17e cântărește aproape la fel ca versiunea diesel și poate fi ușor transportat pe o remorcă.

EZ17e foloseste cea mai recentă tehnologie litiu-ion pe care Wacker Neuson o folosește și o dezvoltă continuu de mai mulți ani. Durata lungă de viață a bateriei este una dintre caracteristicile cheie, permițându-i excavatorului complet electric să funcționeze o zi întreagă. Acumulatorul poate fi încărcat peste noapte de la o priză normală (110-230 V) sau în doar patru ore, utilizând o sursă de înaltă tensiune. Echipele de service nu necesită instruire suplimentară pentru întreținerea utilajului, făcând excavatorul electric foarte atractiv pentru parcurile de închiriere.

MEq
By MEq martie 29, 2018 13:46