Volvo preia compania Proterra cu tot cu divizia de producție de baterii

MEq
By MEq noiembrie 11, 2023 19:27

Volvo preia compania Proterra cu tot cu divizia de producție de baterii

Proterra Inc., companie specializată în tehnologia de electrificare a vehiculelor comerciale, a anunțat că a încheiat cu succes licitația „Track B” a procedurii de vânzare (din cadrul procesului voluntar de faliment conform Chapter 11 în SUA), iar ofertantul câștigător este Volvo Battery Solutions LLC („Volvo”) pentru achiziționarea liniei de business și a activelor Proterra Powered. Prețul de achiziție este de 210 milioane USD.

Achiziția Volvo este supusă aprobării instanței de faliment, precum și aprobărilor de reglementare și condițiilor de închidere. În plus, închiderea tranzacției, care este așteptată pentru începutul anului 2024.
„Am intrat în procesul Chapter 11 cu misiunea de a maximiza potențialul fiecăreia dintre liniile noastre de produse. Astăzi am făcut un pas important către acest obiectiv pentru Proterra Powered”, a declarat Gareth Joyce, CEO Proterra.

Proterra Powered valorifică expertiza sa tehnologică în domeniul pachetelor de baterii pentru electrificarea vehiculelor comerciale și a utilajelor de constructii.
Activele care vor fi achiziționate includ un centru de dezvoltare pentru module și pachete de baterii în California și o fabrică de asamblare în Carolina de Sud. Prin această achiziție, Volvo Group își va completa portofoliul actual și va accelera strategia viitoare de electricare.
Tranzacția nu are un impact semnificativ asupra performanței financiare a Grupului Volvo.

MEq
By MEq noiembrie 11, 2023 19:27