Volvo CE își extinde oferta de utilaje electrice prin conversia încărcătorului frontal L120H

MEq
By MEq martie 2, 2023 20:58

Volvo CE își extinde oferta de utilaje electrice prin conversia încărcătorului frontal L120H

Ca parte a strategiei de a avansa în direcția electromobilității, Volvo Construction Equipment a dezvoltat o soluție de conversie a încărcătorului frontal L120 într-un utilaj electric – întâmpinând cererea pieței pentru soluții sustenabile în clasa medie de utilaje de construcții.

Dezvoltat în colaborare cu Parker Hannifin și transformat de către compania CE Engineering Solutions, membră a Volvo Group, încărcătorul frontal electric L120H de 20 de tone va fi disponibil comercial pentru anumite piețe din Europa în cursul anului 2023. Având la bază încărcătorul frontal convențional (care în continuare va fi disponibil pentru clienți), modelul convertit electric va oferi aceleași performanțe, însă cu avantajul că o va face fără emisii de noxe.

Accelerarea procesului „carbon-neutral”
Volvo CE acționează în această direcție pentru a oferi o industrie a construcțiilor neutră din punctul de vedere al amprentei de carbon. Acesta este motivul pentru care colaborează cu CE Engineering Solutions și cu alți parteneri de electromobilitate, accelerând disponibilitatea soluțiilor electrice comercializate în toate segmentele și aplicațiile. Această colaborare pentru extinderea liniei sale de încărcătoare frontale electrice se alătură investiției Volvo CE în producătorul olandez Limach, anunțată în iunie, ce vizează extinderea portofoliului său de excavatoare electrice.

Această abordare, care permite o implementare mai rapidă pe piață, are loc în paralel cu dezvoltarea continuă a mai multor soluții electrice – cum ar fi EC230 Electric, un excavator electric cu baterii (de 23 t), construit pe propria tehnologie avansată Volvo CE. Ambele abordări sunt necesare dacă se așteaptă ca industria în ansamblu să atingă obiectivele de reducere a emisiilor de carbon, așa cum Volvo CE și-a stabilit în angajamentul său „net zero” până în 2040 – cu reduceri semnificative ale emisiilor încă din 2030 – ca parte a inițiativei Science Based Targets.

100% putere cu 0% emisii
L120H Electric Conversion oferă aceleași performanțe puternice ca și omologul său cu motor diesel, având însă zero emisii de evacuare și o operare aproape silențioasă. Aceste beneficii se combină pentru a oferi un confort sporit atât operatorului, cât și celor care lucrează în apropierea utilajului.

Alimentat de baterii de 240 kWh, utilajul are o durată de funcționare de aproximativ 5 ore în majoritatea aplicațiilor cu sarcini medii. În conformitate cu soluțiile Volvo de încărcare existente, se estimează că o încărcare de la 0 la 100% se poate face în doar 1,5-2 ore.

Cu încărcătorul frontal L120H Electric Conversion, clienții vor beneficia de următoarele caracteristici ca standard: Comfort Drive Control, Load Assist cu sistem cântărire la bord, plus detectare radar cu noul Collision Mitigation System (sistem de combatere a coliziunilor). În plus, L120H Electric Conversion va fi asistat de aplicații de electromobilitate dedicate, care permit operatorului să verifice starea bateriei și a încărcării și să preîncălzească postul de operare (cabina).

MEq
By MEq martie 2, 2023 20:58