Volvo CE investește în producătorul olandez Limach

MEq
By MEq mai 16, 2022 15:56

Volvo CE investește în producătorul olandez Limach

Ca parte a angajamentului său de a continua transformarea în direcția sustenabilității și de a accelera trecerea la electromobilitate, Volvo Construction Equipment a investit în compania olandeză Limach – un producător de soluții de electrificare a excavatoarelor de pe piața locală din Olanda.

Investiția majoritară în compania Electric Special Technics B.V. – ce operează sub numele de brand Limach – completează drumul spre electrificare asumat de Volvo CE și îi oferă ocazia de a-și extinde portofoliul de electromobilitate și de a se alătura celor cinci utilaje electrice compacte disponibile deja, extinzând și mai mult gama electrică Volvo de pe piață.

Limach oferă pe piața olandeză excavatoare electrice personalizate pe roți și pe șenile. Fiind o companie inovatoare, Limach aplică tehnologia consacrată a bateriilor Li-Ion pentru a dezvolta utilaje electrice de construcții de primă clasă, folosind ca bază produse convenționale Volvo CE.

„Schimbările climatice sunt reale și credem că, pentru a răspunde cererii tot mai mari de soluții durabile, cheia este colaborarea în moduri noi. Ca lider în soluții de electrificare a utilajelor pentru construcții, vedem în Limach un actor interesant pe o piață progresivă și o completare excelentă a portofoliului nostru existent de utilaje electrice, ceea ce înseamnă că clienții noștri vor beneficia de o gamă mai extinsă care să se potrivească cerințelor lor.

„Colaborând și având o bază comună de clienți ni se deschid oportunități de co-învățare și extindere a experiențelor acestor tipuri de soluții, pe măsură ce continuăm să ducem mai departe transformarea către surse de energie durabile”, spune Thomas Bitter, director al departamentului tehnologic, Volvo CE.

Gama actuală se întinde de la miniexcavatorul electric compact E18.3, cu o masă operațională de 1.810 kg, până la modelul E140.1, care are o masă operațională de peste 14.000 kg și completează gama existentă de utilaje electrice Volvo CE. Împreună, oferă clienților o varietate de soluții pentru a-și îndeplini ambițiile de reducere a emisiilor – spune Henri de Groot, CTO la Limach.

Motorul cu ardere internă de pe anumite excavatoare va fi înlocuit cu un kit de electrificare dezvoltat de Limach.

„Limach a fost înființată cu scopul de a dezvolta utilaje de construcții cu motoare electrice. Fiecare utilaj este realizat la comandă la unitatea noastră de producție din Ede, în Țările de Jos, și livrată conform specificațiilor clientului. De la dezvoltarea primului nostru excavator demonstrativ, în 2017, am observat o cerere în creștere din partea clienților din Țările de Jos. Datorită investiției Volvo CE, putem crește producția excavatoarelor noastre electrice și putem extinde gama pe care o oferim, pentru a satisface acest apetit tot mai mare pentru utilaje electrice”, a spus Rens de Bruijn, CEO al Limach.

MEq
By MEq mai 16, 2022 15:56