Volvo CE introduce aplicația Connected Load Out pentru îmbunătățirea eficienței pe șantier

MEq
By MEq martie 24, 2023 18:52

Volvo CE introduce aplicația Connected Load Out pentru îmbunătățirea eficienței pe șantier

Managementul procesului de încărcare pe un șantier aglomerat poate fi o provocare, prin echilibrarea fluxului de camioane care sosesc și utilizarea încărcătoarelor. Pentru aceasta, Volvo Construction Equipment lansează o nouă soluție digitală care să simplifice procesul de încărcare și să ajute clienții să-și maximizeze productivitatea pe șantier.

Aplicația Connected Load Out este concepută pentru a îmbunătăți eficiența și productivitatea procesului Load Out prin conectarea operatorului încărcătorului, biroului de șantier și a camioanelor. Este o soluție digitală pentru încărcătoarele frontale Volvo cu Load Assist and On-Board Weighing (asistență la încărcare și cântărire la bord) și pentru excavatoarele Volvo cu Dig Assist On-Board Weighing (cântărirea sarcinii din cupă cu asistență la săpare).

Procesul tradițional de încărcare include multă muncă neplanificată, manipulare manuală și administrare, ceea ce afectează munca într-un mod neproductiv. Connected Load Out abordează punctele slabe cu care se confruntă șoferii de camioane, operatorii de încărcătoare și managerii de cariere în procesul curent de încărcare. Soluția reduce administrarea și comunicarea greșită prin digitalizarea comenzilor și prin tichetele de încărcare, precum și îmbunătățirea vizibilității, permițând șantierelor să devină mai productive. Iar cu un proces de încărcare mai eficient, consumul de combustibil este mai redus, ceea ce conduce la economii de costuri și la reducerea emisiilor de CO2.

„La Volvo CE continuăm să dezvoltăm soluții inteligente care ajută clienții să își eficientizeze operațiunile și să-și maximizeze eficiența. Cu Connected Load Out, clienții noștri pot crește productivitatea operațiunii lor prin digitalizarea procesului de încărcare, conectând biroul șantierului, încărcătoarele și camioanele. Acest lucru permite șantierului să planifice din timp și să atribuie comenzile către încărcătoarele disponibile, oferind timpi de așteptare mai scurți pentru camioane și asigurându-se că încărcătoarele sunt utilizate în cel mai eficient mod”, spune Cecilia Jonsson, Service Office Owner la Volvo CE.

Cum funcționează
Connected Load Out conectează și partajează informații în format digital între încărcător, biroul de șantier și camioanele dintr-o carieră. Comenzile de încărcare pot fi trimise direct de la camioanele care sosesc prin intermediul aplicației Connected Load Out către sistemul Volvo Co-Pilot. Operatorul încărcătorului poate vedea o oră estimată de sosire și ce materiale trebuie să încarce, ajutându-l să-și planifice munca mai eficient și reducând stresul și riscul de erori. Odată ce camionul intră pe șantier, operatorul încărcătorului primește o notificare pe display-ul de la bord, Volvo Co-Pilot, și poate apela camionul pentru încărcare și expediere. Este creat un tichet de încărcare și trimis atât către camion, cât și la biroul șantierului, făcând întregul flux vizibil în portalul Connected Load Out.

O necesitate pe șantier
Accesat printr-o aplicație web bazată pe cloud, soluția Connected Load Out este disponibilă pentru vizualizare oricând și oriunde, oferind o vizualizare în timp real a procesului de încărcare pe șantier. Tichetele de încărcare și comenzile pot fi vizualizate pe Portalul Office, iar tabloul de bord poate fi personalizat pentru a afișa cele mai relevante informații pentru șantier, putând fi create rapoarte. Mai mult, prin digitalizarea procesului, riscul de eroare umană este diminuat, iar controlul este sporit. Connected Load Out este disponibilă pe bază de abonament pe anumite piețe din Europa și America de Nord.

MEq
By MEq martie 24, 2023 18:52