Volvo a îmbunătățit încărcătoarele frontale compacte L30 și L35

MEq
By MEq mai 10, 2024 18:18

Volvo a îmbunătățit încărcătoarele frontale compacte L30 și L35

Story Highlights

  • Volvo Construction Equipment
  • incarcatoare frontale compacte L30 si L35
  • Volvo compact wheel loaders

Related Articles

O funcționalitate sporită și o experiență de operare excepțională sunt doar câteva dintre îmbunătățirile aduse de către Volvo Construction Equipment noii generații de încărcătoare frontale compacte L30 și L35.

Destinate pentru construcții urbane, municipalități, amenajări peisagistice, agricultură și deșeuri și reciclare, aceste utilaje de 5,7 – 6,4 tone vin acum pe piață cu o navigare mai intuitivă și o ușurință de utilizare îmbunătățită. Datorită acestor actualizări, clienții care doresc un încărcător frontal cu o capacitate a cupei de 1,0 – 1,2 m³ (sau sarcină utilă a furcii de 2,4 – 2,6 tone) pot obține cicluri de lucru rapide, cu mai puțin efort. De asemenea, pot continua să profite de manevrabilitatea de neegalat a încărcătoarelor, de forța lor de tracțiune și de performanța brațului/cupei.

Volvo a îmbunătățit încărcătoarele frontale compacte L30 și L35 În ciuda faptului că au deja o vizibilitate înaltă, aceste încărcătoare compacte pe roți câștigă acum o rază de vedere și mai mare în față și în lateral, datorită unui tablou de bord mai îngust. Operatorii vor beneficia de o navigare mai intuitivă, grație unui display mai mare (de 5 inch), accesat dintr-un cursor rotativ (jog wheel) și unui joystick multifuncțional mai ergonomic – regăsit deja pe modelele L20 Electric și L25 Electric.

Unic în această clasă de dimensiuni este un set de opțiuni noi, concepute pentru a ușura operarea utilajului. Acesta include o funcție avansată de eliberare a brațului și de nivelare a cupei, cu limite ce constau în:
– ridicare și înclinare automată, la care brațul și unealta de lucru se deplasează automat în poziții preprogramate prin apăsarea butonului de activare de pe joystick;
– ridicare și înclinare limitate, pentru a împiedica brațul și unealta de lucru să depășească o înălțime/adâncime prestabilită și pentru a evita coliziunea cu unele obstacole.

Acest lucru nu numai că îi ajută pe operatorii cu experiență să asigure mișcări repetitive precise cu mai puțin efort, dar îi ajută și pe cei mai puțin experimentați să efectueze cicluri de încărcare mai rapide.

Volvo a îmbunătățit încărcătoarele frontale compacte L30 și L35 O nouă opțiune de limitare a vitezei de ridicare și înclinare este menită să ajute atunci când se lucrează cu sarcini/atașamente grele, deoarece asigură un control precis și sensibil prin reducerea vitezei mișcărilor. Setările individuale sunt activate pentru braț în sus, în jos, înclinare spre utilaj și înclinare în afară.

Sarcinile mai grele devin și o muncă ușoară datorită cinematicii optimizate. Cu o densitate crescută a cupei în vrac, generația H de încărcătoare compacte L30 și L35 cu cinematică Z poate transporta cu până la 200 kg mai mult per m³, comparativ cu modelele L30G și L35G.

Operatorii vor aprecia confortul oferit de cabină – datorită coloanei de direcție reglabile, scaunului și cotierei din dreapta. De asemenea, vor observa o îmbunătățire clară a ușurinței de acces, datorită aripilor de roți, repoziționate acum mai departe de scări.

O supapă unică de control principal electro-hidraulic îmbunătățește partajarea debitului între funcțiile hidraulice. Brațul și atașamentul hidraulic pot fi acționate simultan, fără a compromite mișcarea de operare. O funcție cunoscută de pe încărcătoarele frontale compacte din generația anterioară este cea a direcției și ridicării simultane, datorită pompelor hidraulice independente.

Volvo a îmbunătățit încărcătoarele frontale compacte L30 și L35 Pe lângă numeroasele actualizări, încărcătoarele continuă să aibă aceleași performanțe, viteză și versatilitate. Acest lucru se datorează în mare măsură forțelor de rupere/ridicare la care clienții s-ar putea aștepta de la utilajele mai mari. Tracțiunea mare se datorează combinației dintre articulația oscilantă și diferențialul blocabil 100% pe ambele punți, în timp ce forța mare de rupere se datorează articulației puternice.

Garda la sol este asigurată de designul exclusiv al punților pe portale*. Iar suportul uneltei de lucru continuă să permită trecerea rapidă de la atașamente mecanice la hidraulice și invers.

Utilajele continuă să ofere timpi de funcționare crescuți. Față de ultima serie au două avantaje în plus: accesul de la nivelul solului la punctele de service – inclusiv filtrele de combustibil, ulei, aer și hidraulice, baterie, radiator, joja de ulei și indicatorii de nivel al uleiului hidraulic – și intervalele lungi de service. Aceasta înseamnă mai mult timp petrecut pe șantier și mai puțin în atelier. Modelele L30 și L35 din generația H stabilesc standardul pentru încărcătoarele frontale compacte din această clasă de dimensiuni, oferind performanțe remarcabile cu un cost total de proprietate scăzut.
______
* La punțile pe portale, planetarele angrenează prin intermediul unor roți dințate butucul roții, adică indirect (spre deosebire de punțile rigide, unde planetarele din interior angrenează direct butucul roților). Ca avantaje: o gardă la sol mai mare și un raport de multiplicare a cuplului prin intermediul roților dințate, care se comportă ca o mini-cutie de viteze.

MEq
By MEq mai 10, 2024 18:18