Integrarea software-ului Topcon 3D-MC cu Volvo Active Control crește precizia excavării

MEq
By MEq decembrie 10, 2021 15:56

Integrarea software-ului Topcon 3D-MC cu Volvo Active Control crește precizia excavării

Funcționalitatea de săpare semi-autonomă asigurată de tehnologia Volvo Active Control în cadrul suitei de instrumente Dig Assist de la Volvo CE poate fi acum utilizată cu software-ul Topcon 3D-MC. Oferind precizie rapida de excavare și automatizând procesul de săpare, Topcon și Volvo au ridicat ștacheta în lucrările de excavare.

Excavarea la nivel pentru rezultate uniforme zi de zi va fi întotdeauna o sarcină pentru operatorii calificați, dar există instrumente disponibile pentru a contribui la îmbunătățirea performanței și la eficientizarea procesului. Volvo Active Control ajută operatorii, indiferent de nivelul de calificare, prin automatizarea procesului de săpare. Acum, datorită integrării cu software-ul Topcon 3D-MC, sunt posibile o multitudine de proiecte noi și complexe.

Integrare perfectă
Software-ul Topcon se integrează perfect cu meniurile tehnologiei Volvo Active Control, permițând operatorilor să personalizeze rapid modurile „Auto” în care doresc să lucreze. Indiferent dacă se sapă șanțuri, se nivelează pante sau sunt create profile de șantier, tandemul alcătuit din Topcon 3D-MC și Volvo Active Control va sprijini operatorii să obțină rezultate perfecte, rapid și eficient, mereu.

Vizibilitate mai bună și control îmbunătățit
Software-ul 3D este alegerea ideală pentru proiecte de infrastructură complexe și mari, oferind vizualizări detaliate și realiste și contribuind la îmbunătățirea eficienței și la reducerea erorilor costisitoare. Cele mai recente actualizări ale Topcon 3D-MC pentru Volvo includ acces la Sitelink3D, suport pentru fișierele LandXML, o interfață grafică de utilizator reîmprospătată și o funcție de asistență la distanță over-the-air.

Avantaje de eficiență și acuratețe
Cea mai recentă versiune a software-ului Volvo Active Control acceptă funcția de înclinare automată pentru cupe și rotoare basculante Steelwrist, precum și o funcție „return-to-dig” numită Bucket Recall și nivelarea automată cu spatele cupei. Introdus pentru prima dată în 2019, acest sistem de control al utilajului ghidează operatorul prin funcții de automatizare a procesului de săpare, ducând la rezultate foarte bune, cu până la 45% mai rapide decât nivelarea tradițională.

Atunci când folosesc pachetul Boundary Limits, operatorii pot opri automat mișcarea de rotire la un unghi stabilit, pentru a ajuta la săpare și la încărcarea camionului. Iar dacă lucrează într-un spațiu îngust, operatorii pot preseta înălțimea brațului și a cupei, precum și rotirea, pentru a evita obstacolele laterale sau de deasupra.

Modele aplicabile
Pentru clienții Volvo din Europa, Oceania și Asia, Volvo Active Control este disponibil pe excavatoarele pe șenile Volvo EC220E, EC250E, EC300E și EC350E. Pentru clienții din America de Nord, este oferit pe trei modele, EC220E, EC250E și EC300E. Volvo Active Control va fi extins și la alte modele în 2022.
Fiind un sistem complet integrat și montat din fabrică, toate componentele, hardware-ul și software-ul Volvo Active Control sunt asistate de dealerii Volvo.

MEq
By MEq decembrie 10, 2021 15:56