Prinoth a preluat Jarraff Industries, extinzându-se în segmentul utilajelor utilitare specializate

MEq
By MEq octombrie 14, 2021 15:28

Prinoth a preluat Jarraff Industries, extinzându-se în segmentul utilajelor utilitare specializate

Prinoth a anunțat încheierea unui acord de achiziție a 100% din capitalul social al Jarraff Industries Inc., o companie americană, specializată în proiectarea, fabricarea și comercializarea utilajelor pentru întreținerea și curățarea terenurilor și a vegetației înalte.

Jarraff Industries a fost fondată în 1979 în St. Peter, Minnesota, de către George Boyum, care dorea să acopere nevoile pieței printr-un utilaj ușor, capabil să lucreze în condiții de teren accidentat, fără a presupune timpi de instalare și cu un grad ridicat de stabilitate, însă fără a avea nevoie de stabilizatoare. Gama actuală de produse include următoarele utilaje: Jarraff All-Terrain Tree Trimmer, Mini-Jarraff Urban Forester și LineBacker Brush Cutter.

Tranzacția are un caracter strategic pentru ambele companii. Jarraff Industries vine cu o gamă de utilaje extrem de specializate care vor îmbunătăți și vor fi o adăugare perfecta pentru linia actuală de produse Prinoth, precum mulcerele hidraulice, linia Raptor de vehicule șenilate echipate cu mulcere forestiere (pentru managementul vegetației) și linia Panther de transportoare pe șenile.

„Sunt foarte mândră de moștenirea pe care am primit-o și am dus-o mai departe în ultimii 42 de ani. Ca business de familie, consider că aceasta tranzacția este o oportunitate de a mă asigura că afacerea, clienții, angajații și comunitatea în care ne aflăm continuă să crească în timp ce se alătură unei familii și mai mari”, a declarat Heidi Boyum, președintele Jarraff Industries, care va continua să lucreze în calitate de consilier strategic pentru Jarraff Industries și PRINOTH

„Jarraff este un plus pentru familia HTI (High Technology Industries Group). Prețuim companiile precum Jarraff, care se ghidează după valori pe care noi le considerăm esențiale, precum inovația, sustenabilitatea și dedicarea”, a declarat Anton Seeber, președintele Grupului HTI care include companii industriale precum Leitner-Poma, Prinoth, Demaclenko și Leitwind.

La rândul sau, Klaus Tonhäuser, președintele Grupului PRINOTH, a spus: „Această achiziție confirmă angajamentul Prinoth de a investi și a-și dezvolta prezența în domeniul utilajelor off-road specializate. Astfel, Prinoth se poziționează mai bine în segmentul lucrărilor de întreținere utilitară. Portofoliul de produse specializate Jarraff și prezența puternică în aceste segmente de piață vor oferi clienților noștri acces la produse de top din industrie, susținute de experiența noastră de marcă, distribuție și producție.”

MEq
By MEq octombrie 14, 2021 15:28