John Deere, în centrul atenției la târgul Interforst din Germania

MEq
By MEq iulie 16, 2022 14:44

John Deere, în centrul atenției la târgul Interforst din Germania

Story Highlights

  • John Deere Forestry
  • Interforst 2022
  • utilaje forestiere John Deere
  • ELMAS Romania
  • forwarder John Deere
  • harvester John Deere
  • Intelligen Boom Control (IBC)

Related Articles

În ultimii 50 de ani, John Deere Forestry Oy a îndeplinit nevoile clienților în domeniul forestier. Angajamentul companiei pentru dezvoltarea de soluții de exploatare forestieră a adus pe piață multe inovații care sporesc productivitatea și ușurează munca clienților. În cadrul târgului Interforst, John Deere va prezenta forwarderele 1010G, 1110G și 1210G, harvesterele 8WD 1170G cu cap de recoltare H423 și 1270G cu cap de recoltare H425, dar și modelul 6WD 1470G echipat cu cap de recoltare H425. De asemenea, vor fi prezentate capetele de recoltare H423 și H212, sistemul Intelligent Boom Control (IBC) și aplicațiile TimberMatic Maps și TimberManager.

În 2008, John Deere a introdus pe utilajele forestiere cabina rotativă și cu autonivelare. Aceasta urmărește automat virajele brațului și oferă operatorului cea mai bună vedere posibilă direct asupra zonei de lucru și a întregului loc de tăiere. Funcția de nivelare automată permite operatorului să stea în poziție verticală chiar și în teren accidentat. Cabina ajută operatorul să aibă o poziție corectă de lucru, pentru a preveni stresul în zona spatelui și a umerilor. O cabină confortabilă este un factor important de productivitate în ziua de lucru și pe parcursul carierei operatorului. 85% dintre clienții John Deere aleg cabina ergonomică rotativă și cu autonivelare.

Controlul inteligent al brațului (IBC) de la John Deere, o referință în tehnologia utilajelor forestiere, este disponibil pe toate utilajele John Deere ce folosesc metoda WCTL (Wheeled-Cut-to-Length). IBC a fost introdus pentru prima dată în 2013. Cea mai recentă versiune, IBC 3.0, introduce mai multe caracteristici de asistență pentru operator care ghidează operatorii către metodele de lucru corecte, cresc productivitatea și îmbunătățesc valoarea de revânzare a utilajului.

– Prevenirea pivotării în exces a capului de recoltare protejează furtunul hidraulic împotriva deteriorării.
– Sistemul de asistență la alimentare ghidează operatorul pentru a evita îndreptarea trunchiurilor către utilaj sau către cabină.
– Sistemul de asistență la tăiere ghidează operatorul pentru a evita efectuarea tăierii înspre cabină.

Funcția de alimentare încetinește semnificativ mișcările atunci când brațul apucă și trage un trunchi către utilaj și se oprește atunci când întâlnește o zonă de siguranță predefinită. Sistemul de asistență la tăiere previne efectuarea operațiunilor de tăiere spre cabină. Iar prevenirea supra-rotației capului de recoltare protejează furtunul hidraulic împotriva deteriorării. Funcțiile de asistență pentru operator și cele care îi ghidează pe operatori către metodele de lucru corecte nu numai că protejează utilajul împotriva daunelor externe, dar reduc și costurile de întreținere și îmbunătățesc valoarea de revânzare a utilajului. IBC 3.0 este disponibil pentru modelele de harvestere 1270G (echipate cu capete de recoltare H425, H425HD și H424) și 1470G (cu capete de recoltare H425 și H425HD).
Noua versiune IBC 3.0 este si de data aceasta un reper tehnologic, deoarece permite introducerea viitoarelor funcții inteligente care vor facilita munca operatorului și vor îmbunătăți productivitatea.

TimberMatic Maps și TimberManager
Aplicațiile TimberMatic Maps și TimberManager sunt caracteristici standard pe toate noile harvestere și forwardere John Deere Forestry din seria G încă din toamna lui 2018. Clienții primesc permanent versiuni actualizate ale aplicațiilor, gratuit. Sistemul poate fi adaptat și la utilaje mai vechi care îndeplinesc cerințele echipamentelor.

TimberMatic Maps oferă operatorilor o imagine de productivitate în timp real a site-ului de exploatare. Datele colectate de senzorii harvesterului și locația precisă bazată pe GPS a lemnului tăiat sunt transmise automat de la utilaj către aplicația TimberMatic pentru a fi folosite de către operatorul mașinii. Datele dintre utilaje sunt actualizate în timp real printr-un serviciu cloud, iar toți operatorii care lucrează la același parchet pot vedea situația de înregistrare a site-ului în timp real. Harta arată toate speciile de cherestea în culorile lor, până la buștenii individuali.

Planificarea procesului de lucru și alegerea unui traseu eficient de deplasare sunt simple. Locația exactă și volumul diferitelor specii de arbori sunt afișate pe hartă împreună cu rețeaua de rute de deplasare. Operatorul poate selecta locația speciei de lemn dorite la un loc de exploatare forestieră sau de-a lungul unui anumit traseu de rulare, iar harta arată volumul exact de lemn. Munca este sistematizată și eficientizată. Operatorul poate marca ușor lemnul transportat la zona de colectare. Este indicat volumul exact de masă lemnoasă transportată la locul de colectare, iar operatorii și antreprenorul au informații exacte, în timp real, despre progresul lucrărilor.

Informațiile în timp real despre locația exactă a lemnului și planificarea rutei ajută la reducerea mișcărilor dus-întors în locul de exploatare forestieră, minimizând astfel consumul de combustibil și emisiile. Mai puține mișcări de deplasare înseamnă, de asemenea, un impact mai redus la nivelul solului.

Operatorii pot marca harta pentru a indica altor operatori zonele cu caracteristici speciale. De exemplu, o zonă cu teren moale este ușor de observat atunci când planificați un traseu de deplasare. Harta în timp real permite, de asemenea, operatorului din tura următoare să vadă situația precisă din zona de exploatare, până la ultimul buștean.

Sistemul TimberManager oferă o imagine clară a progresului în zona de exploatare, în metri cubi și procente. Informațiile precise despre volumul de lemn din zona de colectare facilitează planificarea transportului și îmbunătățește eficiența întregului lanț de livrare.

Raportul săptămânal și lunar trimis automat prin e-mail facilitează munca. Cifrele-cheie ale raportului TimberManager oferă toate informațiile esențiale despre operațiunile și productivitatea specifice utilajului. Datele exacte ajută la dezvoltarea afacerii. Datele din raport includ orele de funcționare, metrii cubi (m3), dimensiunea medie a tijei, numărul total de tulpini, metrii cubi (m3) / oră, trunchiuri / oră, consumul mediu de combustibil în l/h, consumul de combustibil în l/m3, consumul total de combustibil și timpii de ralanti ai motorului (%).

Materiale în format electronic prin aplicația TimberManager
Ghidurile utilizatorului, schemele și alte materiale de asistență pot fi acum accesate atât în utilaje, cât și de pe computer sau tabletă, de la birou. Meniul principal al aplicației TimberManager are un link sau vă puteți conecta direct la sistem la adresa manualportal.deere.com. Conectarea la sistem necesită un ID de utilizator MyJohnDeere. Utilizarea sistemului este foarte ușoară. Puteți găsi rapid răspunsuri la întrebări legate de folosirea utilajului sau, de exemplu, întreținerea zilnică a mașinii, în documentația specifică. Sistemul este disponibil gratuit pentru toți clienții care au o înregistrare MyJohnDeere și utilaje active. Sistemul bazat pe web are întotdeauna cele mai recente versiuni.

Prezentarea noii extensii de braț XE
Extensia XE este un vârf de braț complet nou, cu prelungire și direcționare externă a furtunului hidraulic, pentru brațele CF5, CF7 și CF7S de 8,5 m ale forwarderelor mici și medii.

Structura este simplă și durabilă, cu un număr minim de suduri și găuri pentru șuruburi. Geometria bună a brațului îl face ușor de controlat, iar luminile nou poziționate, sub extensie, cresc vizibilitatea la vârful brațului. Brațul este îngust și cu laterale plate, astfel încât să nu deterioreze arborii rămași în picioare. Traseul furtunului hidraulic este, de asemenea, mai bine protejat. Datorită legăturii Y-link, furtunurile de la braț până la rotor și graifer sunt direcționate prin interiorul extensiei. Nu există circuite externe pentru furtun. Productivitatea este, de asemenea, îmbunătățită, datorită forței excelente de tracțiune de 2850 kg. Producția extensiei va începe în această iarnă (2022-2023).

MEq
By MEq iulie 16, 2022 14:44