Un pas înainte pentru buldoexcavatoarele (TLB) Bell din noua Serie L

MEq
By MEq noiembrie 4, 2016 21:30

Un pas înainte pentru buldoexcavatoarele (TLB) Bell din noua Serie L

Deşi buldoexcavatoarele sau TLB (Tractor Loader Backhoe – după terminologia celor de la Bell Equipment) pot fi considerate utilaje entry-level în ceea ce priveşte lucrările terasiere generale, nou lansata Serie L de la Bell include produse fabricate pe plan local (în Africa de Sud) ce cuprind inovaţii şi o serie de caracteristici pe care unii se aşteaptă să le întâlnească la utilaje mai mari şi mai sofisticate.

Propulsat de un motor John Deere PowerTech, conform cu norma Stage II, modelul 315L poate atinge o viteză de deplasare de până la 40 km/h. Transmisia Powershift cu cinci trepte asigură o schimbare lină a vitezelor şi performanţe de încredere în modul de deplasare AWD (all-wheel drive). Diferenţialul cu alunecare limitată, standard pe puntea faţă, şi diferenţialul complet blocabil pe spate asigură o bună forţă de tracţiune şi performanţă 4WD. Protecţia la blocare a diferenţialului spate poate fi activată de pe monitorul din cabină, ceea ce previne potenţiale deteriorări ale cuplării la viteze ridicate.

De asemenea, modulul Sealed Switch (SSM) din cabină centralizează funcţiile maşinii şi este complet sigilat pentru a fi protejat de umiditate, praf şi nisip. SSM vine în dotarea standard, cu pornire fără cheie şi sistem de siguranţă a maşinii, ce necesită parolă pentru a preveni operarea neautorizată a buldoexcavatorului. Nu în ultimul rând, utilajul dispune şi de funcţie „Auto Shutdown”, ce opreşte motorul după o perioadă de timp predeterminată, setabilă de pe monitor. Tot monitorul digital oferă şi date de diagnosticare on-board, calibrări şi informaţii pentru o întreţinere uşoară.

„Din momentul în care Bell a început fabricarea la nivel local, pe piața din Africa de Sud, a produselor TLB, în 2005, am continuat să dezvoltăm o reputaţie solidă, cu o bază de clienți fideli. În mare parte, Bell 315SL este același cal de povară testat ca popularul TLB din seria K, dar cu câteva îmbunătățiri complementare care suntem siguri că vor adăuga valoare suplimentară mașinilor, în acele arii importante precum productivitatea, timpii de funcționare și costurile mai mici de operare, zi cu zi”, spune Dale Oldridge, Bell product manager.

Specificaţii:
Motor: John Deere PowerTech Stage 2
Putere motor: 72 kW @ 2300 rpm
Greutate operaţională: 8280 kg
Adâncimea de săpare: 4,17 m
Forţa de rupere a cupei de încărcare: 46,8 kN
Capacitatea de ridicare a cupei de încărcare: 3322 kg
Capacitatea de ridicare a braţului: 1104 kg
Forţa cupei: 55 kN

MEq
By MEq noiembrie 4, 2016 21:30