Un nou încărcător frontal cu Stage IV lansat de Doosan Bobcat

MEq
By MEq iunie 2, 2016 14:31

Un nou încărcător frontal cu Stage IV lansat de Doosan Bobcat

Doosan Bobcat EMEA a lansat noul încărcător frontal roți DL220-5, cel mai recent membru al generaţiei „DL-5” conforme cu norma Stage IV. Acest încărcător frontal compact şi manevrabil este ideal într-o varietate de aplicații, precum construcții de locuințe, dezvoltări comerciale, construcții civile, construcția și întreținerea drumurilor, lucrări utilitare sau manipularea deşeurilor.

Având același design distinctiv utilizat în toată gama DL-5, noul DL220-5 oferă o productivitate ridicată și economie de combustibil, fiind dotat cu o nouă cabină confortabilă, transmisie Powershift cu pompe hidraulice optimizate, mai multe moduri de putere, articulaţie de braț de ridicare Z-bar, diferențele cu alunecare limitată pe ambele punţi față/spate. Aceste caracteristici sunt standard pe noul încărcător frontal DL220-5, spre deosebire de alte mașini de pe piață la care sunt opționale, iar multe dintre ele au fost dezvoltate pentru a optimiza eficiența consumului de combustibil.

DL220-5 este propulsat de un motor diesel Doosan DL06P răcit cu apă, în 6 cilindri, supraalimentat, ce oferă confort și costuri mai mici prin respectarea normelor privind emisiile Stage IV. Acesta nu necesită filtru de particule diesel (DPF), utilizând tehnologii de post-tratare precum EGR răcit și sistem SCR. Motorul DL06P dezvoltă o putere de 119 kW (160 hp) la 2100 rpm și un cuplu maxim de 735 Nm la 1400 rpm.

DL220-5 este fabricat cu articulaţie standard de ridicare Z-bar, fiind ideal pentru săpat, încărcat, transport și în lucrări generale de construcție. Pentru operatorii care solicită capacități de descărcare suplimentare, DL220-5 este disponibil și cu o configurație high-lift Z-bar, extinzând înălțimea de descărcare cu 457 mm deasupra celei standard. Această configurație este ideală pentru încărcarea materialelor în camioane cu obloane laterale înalte, depozitarea în stoc sau manipularea deșeurilor solide.

Transmisia complet automată – cu trei moduri selectabile – utilizează o unitate de control al vehiculului; astfel, computerul motorului și sistemul de control al transmisiei comunică în mod constant între ele pentru a reduce consumul de combustibil și a crește performanța. Cu diferenţiale cu alunecare limitată în dotarea standard, încărcătorul frontal DL220-5 are mai multă tracțiune atunci când sapă, nivelează sau încarcă. În terenuri grele, diferențialul cu alunecare limitată permite roţii cu cea mai mare de tracțiune să primească cuplul potrivit, oferind un efort superior de tracţiune care să le permită operatorilor să continue să lucreze, chiar și în condiții de sol moale sau umed.

Operatorul poate alege între trei moduri de lucru ce ajustează performanța maşinii în funcţie de aplicație, oferind echilibrul perfect între putere şi economia de combustibil. Operatorul pur și simplu apasă un buton pentru a comuta între următoarele moduri de lucru: Economy (Eco) – reduce consumul de combustibil pentru aplicațiile puţin solicitante; Normal – echilibrează consumul pentru săpat zilnic, sortare și ridicare; Power – asigură o putere superioară și performanță pentru condiții grele și lucrări de încărcare a camioanelor.
Pentru economii considerabile de combustibil, funcţiile auto idle şi auto-shutdown vin ca dotare standard. DL220-5 vine din fabrică instalat cu noul sistem wireless de monitorizare a flotei CoreTMS, o caracteristică ce nu este disponibilă anterior ca standard pe încărcătoarele frontale Doosan. Acum e încorporat în toate noile mașini ale generației DL-5. Noul sistem CoreTMS este special proiectat pentru gama Doosan, furnizând informații complete cu privire la performanțele mașinii într-un mod dual (satelit, rețea mobilă).

MEq
By MEq iunie 2, 2016 14:31