Un nou cap procesor gata să lucreze zi de zi

MEq
By MEq noiembrie 18, 2015 12:06

Un nou cap procesor gata să lucreze zi de zi

Noul cap Komatsu C283 se poate caracteriza destul de simplu în trei cuvinte: mare, puternic şi rezistent, având o deschidere a rolelor de antrenare de 800 mm.

Komatsu C283 este un nou cap procesor bazat pe un design consacrat, cu un șasiu robust și componente dezvoltate să manipuleze arbori mari și grei. Capul poate fi folosit atât ca ataşament pentru recoltare, cât și ca procesor pentru copacii deja tăiați. Utilajele adecvate pentru a lucra cu Komatsu C283 includ excavatoare forestiere de la 27 t și în sus, precum și modelul de utilaj forestier şenilat Komatsu XT, specific pentru piaţa nord-americană.
Obiectivele-cheie în dezvoltarea lui Komatsu C283 au fost productivitatea mare, costurile mici de operare și timpii minimi de inactivitate.

398_Frontlink_Image
Beneficiind de experiența importantă de trei ani a predecesorului său, Komatsu 398, noul C283 este proiectat pentru productivitate și profitabilitate continuă, zi de zi. Acest lucru înseamnă timpi mari de funcţionare și un service simplu. Ferăstrăul superior are o capotă de protecție din material foarte rezistent. Unitatea de tăiat are un sistem îmbunătățit de tensionare a lanțului și opritori. O caracteristică nouă ce face din C283 un cap foarte productiv sunt rolele de antrenare cu margini late, ceea ce înseamnă mai multe crampoane care să prindă trunchiul copacului. Furtunurile capului sunt bine protejate şi direcţionate (este cazul celor ale rolelor de antrenare). De asemenea, noua lor aşezare simplifică service-ul.
Operaţiunile de mentenanţă necesită timpi minimi. De exemplu, adăugarea sau completarea cu ulei se face ușor și rapid; reumplerea cu ulei de lanț pentru ferăstrău se poate face din exteriorul carcasei acestuia. Capul are, de asemenea, un bușon modificat pentru a reduce riscul pătrunderii gunoaielor (nisip, pământ, resturi lemnoase etc.) în rezervor, în timpul reumplerii. Komatsu C283 este proiectat pentru a fi folosit împreună cu sistemul de control MaxiXplorer Head.

MEq
By MEq noiembrie 18, 2015 12:06